Burgemeester en wethouder nemen 'het DNA van Oranjeborg' in ontvangst

Burgemeester Jager en wethouder Boonstra ontvingen vrijdag 9 december het boek 'Het DNA van Oranjeborg' uit handen van directeur van Oranjeborg Henk Stokvis. Het boek, geschreven door Flip Vellinga en ondersteund door foto’s van Paul Bink, werd in november uitgegeven, aan de vooravond van het 15-jarig bestaan van de organisatie in 2023.

In 2017 werd het eerste fotoboek 'Oranjeborg 2017' uitgegeven. Burgemeester Jager, al bladerend door het boek: 'Net als dat eerste boek geeft ook 'Het DNA van Oranjeborg' prachtig weer wie de bewoners zijn en waar de organisatie voor staat. Gewoon mensen zoals u en ik." Wethouder Boonstra beaamt dit. "Tijdens het gesprek met Henk en Anja Stokvis werd ik geraakt door hun gedrevenheid en hoe gepassioneerd zij zijn voor de bewoners en hun zorgbedrijf." 

Oranjeborg

Oranjeborg is in 2008 opgericht door twee initiatiefnemers Frank Fagel en Henk Stokvis, beiden jaren werkzaam in de gehandicaptenzorg. Oranjeborg is een zorgbedrijf met vestigingen in Havelte, Biddinghuizen, Epe, de Wijk en Loenen. Het biedt met 24 uurszorg een vangnet voor volwassen mannen met een verstandelijke beperking, vaak in combinatie met psychiatrische-, en verslavingsproblematiek. Oranjeborg heeft als missie om zijn bewoners weer onderdeel van de maatschappij te laten zijn en hun waardigheid te vergroten. Ze helpen hun bewoners het leven zo in te richten dat zij de balans terugvinden door de draaglast (tijdelijk) uit handen te nemen, vergroten de draagkracht en werken samen aan succeservaringen. Oranjeborg kenmerkt zich door maatschappelijk verantwoord te ondernemen. Er wordt veel waarde gehecht aan een economisch gezonde organisatie die haar bewoners weer het gevoel kan geven dat ze ertoe doen.

Oranjeborg
Foto: v.l.n.r. wethouder Jacob Boonstra, Anja Stokvis, brgemeester Rikus Jager en Henk Stokvis, directeur van Oranjeborg