Camping Torentjeshoek ontvangt subsidie voor maximale natuurbeleving

Donderdag 15 december 2022 ontvingen Jurgen Weenink en Diane van Leeuwen als tiende park in Drenthe een subsidie uit het REX-programma van Vitale Vakantieparken Drenthe. Met de subsidie van € 100.000,- gaan zij hun camping verder optimaliseren en verduurzamen. Wethouder Boonstra van gemeente Westerveld en voorzitter De heer van de Boer van de Stuurgroep Vitale Vakantieparken kwamen de subsidie symbolisch overhandigen met een grote cheque.

Maximale natuurbeleving

Camping Torentjeshoek is één en al natuur. De nieuwe plannen moeten zorgen voor maximale natuurbeleving: 24/7 en het jaarrond. Onder andere door de verschillende authentieke accommodaties, zoals de boomhutten en boslodges. Met de 24/7 natuurbeleving is er aandacht voor het belang van duisternis op flora, fauna en onze gezondheid, wat aansluit bij het lokale initiatief Dwingeloo als Sterrendorp. De toekenning van het REX-programma draagt bij aan het optimaliseren van de natuurbeleving van Camping Torentjeshoek en het verduurzamen van het park. Mede door het plaatsen van zonnepanelen, zoveel mogelijk gebruik van circulair materiaal en nieuwe accommodaties worden klimaatneutraal. 

Parkprojectplan

REX staat voor het Recreatie Excellentie Programma van het provinciale project Vitale Vakantieparken Drenthe (VVP). Binnen het REX gaan parkondernemers aan de slag met een parkprojectplan waarin de thema’s duurzaamheid, innovatie en kwaliteitsverbetering een grote rol spelen. Wanneer het plan wordt goedgekeurd door VVP Drenthe, kan de ondernemer de subsidieaanvraag bij de provincie indienen. Per 1 januari 2023 eindigt het REX-programma en komt het uitblinkersprogramma hiervoor in de plaats. We willen ondernemers graag stimuleren, activeren en faciliteren om karaktervolle recreatiebedrijven te creëren. De formele aanvragen voor dit traject kunnen gedaan worden via het intakeformulier op de site van VVP Drenthe.

Vitale Vakantieparken in Westerveld

Gemeente Westerveld staat bekend om haar natuur en toeristische karakter. Met het project Vitale Vakantieparken werken we aan het versterken van de toeristische meerwaarde in de regio en van de kwaliteit van vakantieparken. Dit doen we vanuit drie pijlers: vitaliseren, excelleren en transformeren. “Camping Torentjeshoek heeft ambitieuze plannen en streeft naar een maximale natuurbeleving. Duurzaam genieten van onze prachtige natuur, kunnen we alleen maar aanmoedigen als gemeente” aldus wethouder Boonstra van gemeente Westerveld.

Foto Camping Torentjeshoek ontvangt subsidie voor maximale natuurbeleving
Foto: Wethouder Jacob Boonstra en voorzitter van de Stuurgroep Vitale Vakantieparken Henk van de Boer overhandigen cheque aan eigenaren Torentjeshoek Jurgen Weenink en Diane van Leeuwen.