Westerveldse scholen naar Lego League finale

Zaterdag 15 december 2018 wordt op de Hanzehogeschool Groningen de First Lego League (FLL) Regiofinale Groningen/Drenthe Noord gehouden. Twintig teams strijden hier om een felbegeerde plaats in de Beneluxfinale. Zeven scholen uit de gemeente Westerveld doen hier aan mee.

De FLL is een wedstrijd die leerlingen tussen de 10 en 15 jaar uitdaagt om de maatschappelijke rol van techniek en technologie te onderzoeken. Naast de coördinerende locatie, Stad en Esch Diever, doen er zes basisscholen uit de gemeente mee: CBS De Bron uit Nijensleek, CBS De Fontein uit Dwingeloo, CBS Roosjenschool uit Diever, OBS Burg. W.A. Storkschool uit Dwingeloo, OBS De Singelier uit Diever en OBS Ten Darperschoele uit Wapse. Elke school levert één team voor de competitie. Na de startbijeenkomst op 12 oktober 2018 is er door de verschillende teams acht weken lang aan een opdracht gewerkt. De teams hebben geleerd zich te manifesteren op het gebied van robot-techniek aan de hand van een lego robot, teamwork en probleemoplossend vermogen. Van Gerven Educatie heeft de teams hierin begeleid en ondersteund. De gemeente Westerveld is nauw bij betrokken bij dit project en subsidieert de zelfgemaakte robot inclusief de begeleiding.

Regiofinale

De teams gaan zaterdag tijdens de regiofinale proberen om met een zelfgebouwde LEGO®-robot een aantal opdrachten te volbrengen. Ook geeft elk team een presentatie over hun onderzoek.