Wethouder Doeven plaatst ondergrondse container

Op donderdag 13 december hielp wethouder Doeven in Vledder met het plaatsen van één van de zestien ondergrondse containers voor restafval. Omdat afval steeds vaker grondstof is voor het maken van nieuwe producten wijzigt in januari de inzameling van afval en grondstoffen in de gemeente Westerveld.

De container voor plastic verpakkingen, metalen verpakkingen en drankenkartons (pmd) wordt in 2019 vaker geleegd en de container voor restafval minder vaak. De zestien ondergrondse containers die geplaatst worden kunnen dan gebruikt worden als ‘overloop’ voor het restafval, wanneer de container voor restafval bij huis binnen acht weken vol is.

Container weinig gebruiken

Wethouder Doeven: “Ik hoop dat we deze ondergrondse containers zo min mogelijk gebruiken. Dat betekent namelijk dat inwoners het afval goed scheiden. Het is voor mens en milieu belangrijk dat we zo veel mogelijk afval als grondstof kunnen gebruiken.” De nieuwe inzameling gaat in januari 2019 van start. Naar verwachting worden de laatste ondergrondse containers in de derde week van januari geplaatst. De nieuwe ophaaldagen zijn te vinden op de inzamelkalender van ROVA via www.rova.nl/inzamelkalender.

Wethouder Doeven plaatst ondergrondse container
Wethouder Doeven plaatst ondergronds container