Januari 2016

• Waar doen Westervelders de boodschappen?

Maandagavond 1 februari 2016 zijn de resultaten van het zogeheten koopstromenonderzoek gepresenteerd. Winkeliers in Westerveld waren hiervoor uitgenodigd op een bijzondere locatie: in meubelzaak Snoeken in Uffelte.

• Geslaagde vervolgbijeenkomst vrijetijdssector

Uit de een enquête onder horeca- en recreatieondernemers in Westerveld is gebleken dat ondernemers behoefte hebben aan verdieping op een aantal actuele thema’s. De recreatiesector is in beweging. De consument heeft veel keuzemogelijkheden en er is veel concurrentie. Hoe kun je jouw bedrijf ‘onderscheiden’ in deze markt?

• Burgemeester leest voor uit 'We hebben er een geitje bij!'

Burgemeester Jager leest bij de start van de Nationale Voorleesdagen voor uit: ‘We hebben er een geitje bij!’. De ‘toehoorders’ zijn alle leerlingen van Ten Darperschoele in Wapse. Woensdagochtend 27 januari 2016 is de start van de Nationale Voorleesdagen die tot en met 6 februari 2016 duren.

• Voordracht nieuwe raadsgriffier

De heer Roelof van der Veen uit Vledder wordt voorgedragen als nieuwe griffier van de gemeenteraad van Westerveld. Van der Veen is nu plaatsvervangend griffier en juridisch medewerker in Westerveld.

• Nieuwjaarstoespraak

Woensdag 20 januari 2016 - de derde woensdag van het nieuwe jaar - was de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Westerveld. De toespraak van burgemeester Jager is nu te downloaden.

• Activiteitenteam Wapse uitgeroepen tot Talent van Westerveld 2015

Het activiteitenteam Wapse is woensdagavond 20 januari 2016, tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Westerveld, uitgeroepen tot 'Talent van Westerveld 2015'. Uit handen van wethouder Erik van Schelven kreeg het team, dat bestaat uit Marjolein Rink, Marianne Boers, Mariëlle Grit en Ryanne van Kampen een cheque van €500, -. Wethouder Van Schelven: “Deze cheque is bedoeld als aanmoediging voor deze vier dames om vooral door te gaan met het organiseren van activiteiten in Wapse. Samen hebben zij vernieuwende activiteiten geïntroduceerd voor diverse doelgroepen in het dorp en inwoners van alle leeftijden bij elkaar gebracht”.

• 754 kersbomen ingezameld

Op zaterdag 9 januari 2016 zijn 754 kerstbomen ingezameld tijdens de jaarlijkse kerstboomactie.

• Koninklijke onderscheiding voor Cor Visser

Zaterdag 9 januari 2016 heeft burgemeester Jager van Westerveld, de heer Cor Visser uit Havelte verrast met een Koninklijke onderscheiding. De heer Visser is benoemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau.

• Aantal inwoners Westerveld gedaald in 2015

Het voorlopig inwonersaantal op 1 januari 2016 in de gemeente Westerveld is: 18.954.
    Dit aantal kan nog met een aantal personen bijgesteld worden na het invoeren van ook de allerlaatste mutaties.

• Sportpret weer van start in Westerveld

In februari 2016 gaat het project Sportpret weer van start in Westerveld. Kinderen en jongeren in Westerveld krijgen in het kader van dit project van februari tot en met juni 2016 de kans om kennis te maken met een sport naar keuze. Ze kunnen gratis kennismakingslessen volgen, die worden aangeboden door zevenentwintig verschillende sportverenigingen in de gemeente. De kinderen en jongeren kunnen onder andere kennismaken met sporten als beachvolleybal, darten, freerunning, golf, handbal, mountainbiken, rugby, scouting, survival