Ik wil graag helpen

Wilt u zich vrijwillig inzetten? Dat kan, heel graag zelfs. Op deze pagina leest u hoe u zich kunt aanmelden als vrijwilliger.

Om de opvang van de asielzoekers zo soepel mogelijk te laten verlopen en het verblijf voor de mensen zo aangenaam mogelijk te maken, werken diverse organisaties samen. Het COA heeft de leiding op de opvanglocatie, de gemeente ondersteunt bij organisatorische zaken in de directe omgeving, de beveiliging houdt toezicht en het Rode Kruis ondersteunt bij alle praktische ondersteuning, hand- en spandiensten ter plaatse.

De meeste mensen in de noodopvang vermaken zich gedurende de dag door wat rond te wandelen, een spelletje te doen en vooral via sociale media kanalen contact houden met bekenden. Er zijn ook gezinnen met kinderen in de opvang. Vanuit WMW-jongerenwerk worden de komende week dag-breek-activiteiten aangeboden. 

Zo meldt u zich aan als vrijwilliger

  • U kunt zich aanmelden als vrijwilliger bij Ready to help via de website www.rodekruis.nl/wat-kun-jij-doen/steun-met-tijd/ready2help/. Vervolgens installeert u via de Playstore de app > Tools2Go (van het Rode Kruis). Op deze app vindt u vervolgens onder ‘opvang’ de activiteit OEK opvang Vledder. Hier kunt u zich op datum en tijdstip aanmelden voor uw inzet. Vervolgens meldt u zich op de locatie.
  • Wilt u meehelpen met een spel- en doe-activiteit? Meldt u zich dan aan bij Werner Hoff van Welzijn Mensenwerk via e-mail: w.hoff@welzijnmw.nl
  • U kunt zich ook rechtstreeks op de locatie melden bij een van de medewerkers van het Rode Kruis / Ready to help. Zij leggen u uit wat er ter plaatse gedaan kan worden.

Heeft u nog vragen? Neemt u dan contact op met Welzijn Mensen Werk, telefonisch te bereiken tijdens kantooruren op 085 - 273 1444 of via de website www.welzijnmw.nl