Kan ik vanuit het buitenland stemmen?

Woont u in het buitenland (waaronder Aruba, Curaçao en Sint Maarten) en staat u niet meer ingeschreven bij een Nederlandse gemeente of bij de openbare lichamen van Bonaire, Sint Eustatius of Saba?

En wilt u voor de Tweede Kamerverkiezingen of de verkiezingen van het Europees Parlement stemmen vanuit het buitenland? Dan moet u zich eerst registreren als kiezer. Dit doet u bij de gemeente Den Haag. Bent u eenmaal geregistreerd dan krijgt u bij een verkiezing automatisch uw briefstembewijs toegestuurd.

Bent u tijdelijk in het buitenland voor bijvoorbeeld werk, studie of vakantie? En staat u nog ingeschreven bij een Nederlandse gemeente? Dan kunt u voor de Tweede Kamerverkiezingen en de verkiezingen van het Europees Parlement stemmen vanuit het buitenland. Dit doet u door een aanvraag in te dienen bij de gemeente Den Haag.