Ondersteuningsverklaringen

Partijen die voor het eerst meedoen bij de aankomende verkiezing of die op dit moment geen zetel hebben in de gemeenteraadsverkiezingen, moeten van elke kieskring tenminste 10 ondersteuningsverklaringen overleggen.

Procedure afleggen ondersteuningsverklaringen in gemeente Westerveld

Kiezers die staan ingeschreven in de Basisregistratie personen van Westerveld kunnen een nieuwe partij (of partij zonder zetels) ondersteunen. U ontvangt daarvoor van de partij die u wilt ondersteunen een formulier dat u door de gemeente moet laten controleren en ondertekenen.

Dit kunt u doen vanaf maandag 3 januari 2022 tot en met maandag 31 januari 2022 (van 9.00 - 16.00 uur), in het gemeentehuis in Diever.

In verband met het coronavirus geven wij de voorkeur aan het maken van een afspraak,  u wordt wel geholpen zonder afspraak, maar het kan dan iets langer duren, mensen met afspraak gaan voor. Houd de geldende coronarichtlijnen in het gemeentehuis in acht en denk aan de mondkapjesplicht.

De procedure is als volgt:

• u neemt het formulier mee en een geldig identiteitsbewijs (onderteken het formulier nog niet!);
  • u meldt zich bij de receptie in de centrale hal voor 'verkiezingen' of 'ondersteuningsverklaring';
  • u wordt zo snel mogelijk opgeroepen bij een balie;
  • aan de balie ondertekent u het formulier;
  • de baliemedewerker controleert of u kiesgerechtigd bent, in Westerveld woont en hoe u zich gelegitimeerd heeft;
  • het ondertekende en gestempelde formulier levert u zelf in bij de contactpersoon van de partij die u ondersteunt.

Lees alle informatie op de website van de Kiesraad.