Waar kan ik stemmen?

U kunt in Westerveld met uw stempas op 17 plekken uw stem uitbrengen. Er is altijd een stembureau in uw buurt.

De gemeente is verdeeld in stemdistricten. Op uw stempas wordt het stembureau in uw 'eigen' stemdistrict vermeld. Het kan zijn dat het stembureau van het naastgelegen stemdistrict dichterbij is. U mag met uw stempas op elk stembureau in Westerveld uw stem uitbrengen:

1. RSG Stad en Esch (Theaterzaal), Westeres 7, Diever;
  2. Hotel Villa Nova, Dorpsstraat 38, Zorgvlied;
  3. Dorpshuis Oens Huus (gymzaal), Haarsmastraat 2, Wapse;
  4. Ons Dorpshuis, Linthorst Homanstraat 14, Wilhelminaoord;
  5. Grand Café De Brink, Brink 30, Dwingeloo;
  6. Buurthuis De Gowe, Tolweg 1, Dwingeloo;
  7. Landhotel De Borken, Lhee 76, Dwingeloo;
  8. Dorpshuis De Veldkei, Veldkamp 77, Havelte;
  9. Dorpshuis De Wiekslag (sportzaal), Oude Dijk 57, Wapserveen;
  10. Dorpshuis De Vlasbarg’n (gymzaal), Vijverlaan 2, Uffelte;
  11. Buurthuis De Stobbe (gymzaal), Linthorst Homanstraat 22, Darp;
  12. Restaurant Hartenlust (recreatiecentrum Hesselte), Wandelbosweg 10, Havelte;
  13. Restaurant De Tippe, Lesturgeonplein 5, Vledder;
  14. Gemeentehuis in Diever, Raadhuislaan 1, Diever;
  15. ’t Hof van Dwingeloo, Drift 1, Dwingeloo;
  16. Brandweerkazerne in Vledder, Kerkhoflaan 2, Vledder;
  17. Dorpshuis De Veldkei, Veldkamp 77, Havelte.

De stemlokalen zijn geopend van ’s ochtends 07.30 uur tot ’s avonds 21.00 uur. De stemlokalen 1, 4, 5, 7, 8, 9, 12, 13, 14 en 17  zijn toegankelijk voor mindervaliden.

Op woensdag 16 maart na 21.00 uur worden op alle 17 stemlocaties de stembiljetten geteld. In de raadzaal in het gemeentehuis in Diever worden er op woensdag 16 maart vanaf 07.30 uur de stemmen geteld van het vervroegd stemmen (maandag 14 maart en dinsdag 15 maart).

Vervroegd stemmen voor corona risicogroepen

Kiesgerechtigden kunnen twee dagen voor de dag van de stemming (dus maandag 14 en dinsdag 15 maart 2021 van 07.30 tot 21.00 uur) op een aantal locaties in de gemeente, vervroegd stemmen.
Deze maatregel is vooral bedoeld voor kiezers met een kwetsbare gezondheid (de zogeheten corona risicogroepen). In elke gemeente wordt (naar rato) een aantal locaties ingericht voor vervroegd stemmen en in Westerveld zijn dat vier locaties:

• Grand Café De Brink in Dwingeloo (Brink 30)
  • Restaurant De Tippe in Vledder (Lesturgeonplein 5)
  • Gemeentehuis in Diever (Raadhuislaan 1)
  • Dorpshuis De Veldkei in Havelte (Veldkamp 77).