Digitale toegankelijkheid

Wij willen dat iedereen onze websites kan gebruiken. Komt u toch een pagina tegen die niet toegankelijk is? Dan kunt u dit aan ons doorgeven.

Wat is een toegankelijke website?

Een toegankelijke website is een website die iedereen goed kan gebruiken. Daarom staat er in de wet dat websites van overheden (zoals een gemeente) horen te voldoen aan de toegankelijkheidsnorm WCAG 2.1 AA. Ook moeten wij uitleggen of wij aan deze norm voldoen. Er is een toegankelijkheidsinspectie (PDF - 585 kB), uitgevoerd door Cardan Technobility BV. Dit rapport is op 23 september 2020 opgeleverd.

Deze uitleg geven we in een toegankelijkheidsverklaring. Iedereen kan deze verklaring bekijken. Hieronder staat waar u onze toegankelijkheidsverklaring kunt vinden. Daarin beschrijven we of onze websites voldoen aan de toegankelijkheidsnorm, op welke punten we nog niet voldoen, hoe we dit gaan oplossen en wanneer.

                  

Het toegankelijkheidslabel van Gemeente Westerveld. Volg de link voor de toegankelijke versie van dit label.

Bekijk ook de toegankelijkheidsverklaringen van de andere websites van de gemeente Westerveld.

PDF

Kunt u een PDF document op onze website niet gebruiken, omdat dit niet voldoet aan de toegankelijkheidseisen? Stuur dan een e-mail naar info@gemeentewesterveld.nl. Geef zo duidelijk mogelijk aan om welk document het gaat.

Contact

Ervaart u problemen met de toegankelijkheid van deze website, neem dan contact op.