Westerveld Inclusief

De gemeente Westerveld heeft begin 2018 een kwalitatief onderzoek uitgevoerd over inclusie in Westerveld.

Lokale inclusie-agenda

Voor dit onderzoek heeft de gemeente met ruim 60 inwoners gesproken over onderwerpen zoals bewustwording, zorg en ondersteuning en werken en vrije tijd. De belangrijkste resultaten van het onderzoek zijn verwerkt in een onderzoeksrapport (PDF - 9MB) en enkele visuals.

Aan de hand van de resultaten van het onderzoek en input die is ontvangen tijdens de georganiseerde ontmoeting ‘Westerveld Inclusief’, heeft de gemeente een lokale inclusie-agenda (PDF - 75 kB) opgesteld met daarin concrete acties.

VN-verdrag

Dit onderzoek is uitgevoerd in het kader van het VN-verdrag voor de rechten van mensen met een beperking. Hierbij kan gedacht worden aan lichamelijke, zintuigelijke of verstandelijke beperkingen, psychische aandoeningen en chronische ziekten. In het VN-verdrag is afgesproken dat mensen met een beperking net als iedereen recht hebben op een goed leven en gewoon meedoen. De overheid, gemeenten, maar ook instellingen en organisaties moeten er voor zorgen dat mensen met een beperking, net als ieder ander, mee kunnen doen in de samenleving.

Zie ook: Geslaagde ontmoeting 'Westerveld Inclusief'