• Wethouder Doeven plaatst ondergrondse container

Op donderdag 13 december hielp wethouder Doeven in Vledder met het plaatsen van één van de zestien ondergrondse containers voor restafval. Omdat afval steeds vaker grondstof is voor het maken van nieuwe producten wijzigt in januari de inzameling van afval en grondstoffen in de gemeente Westerveld.

• Raadsvergadering 18 december

De raad vergadert op dinsdag 18 december 2018 om 20.00 uur in de raadszaal. De agenda van deze vergadering is als volgt:

• Kerstboomactie 2019

Ook dit jaar kunnen verenigingen meedoen aan de Kerstboomactie en zo de clubkas 'spekken'. Na de jaarwisseling kunnen georganiseerde instellingen of groepen (scholen, (buurt)verenigingen, sportclubs et cetera) gebruikte kerstbomen verzamelen en op zaterdag 5 januari 2019 inleveren op het Afvalbrengstation in Havelte of bij het Steunpunt Buitendienst in Dieverbrug. Voor iedere ingezamelde kerstboom wordt een beloning van € 1,00 gegeven voor de clubkas.

• Regionale Energiestrategie voor Drenthe

Drenthe krijgt een Regionale Energie Strategie (RES): een plan waarin wordt vastgelegd hoe onze woningen van het aardgas af gaan, waar duurzame energie wordt geproduceerd en welke infrastructuur daarvoor nodig is.
    De Drentse gemeenten, provincie en waterschappen stellen samen met bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties deze strategie op aan de Drentse Energietafel.

• Eerste paal wandelknooppuntennetwerk is geslagen

Woensdag 28 november 2018 sloegen gedeputeerde Brink en wethouder De Haas de eerste paal in de grond van het wandelknooppuntennetwerk omgeving Frederiksoord en Havelte. De openingshandeling vond plaats bij Huis Westerbeek te Frederiksoord.