Nieuws RSS icoon

• Koloniën van Weldadigheid nieuw UNESCO Werelderfgoed

De Koloniën van Weldadigheid staan sinds vandaag op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Hiermee erkent het Werelderfgoedcomité van UNESCO de wereldwijde uitzonderlijke en universele waarde van deze landbouwkoloniën voor armoedebestrijding in Veenhuizen, Frederiksoord-Wilhelminaoord en in de Belgische Kolonie Wortel. Samen vormen ze één transnationaal UNESCO Werelderfgoed.

• Onafhankelijke cliëntondersteuning voor inwoners van de gemeente Westerveld

Iedere inwoner moet mee kunnen doen in de samenleving. De onafhankelijke cliëntondersteuners helpen en denken hierin met inwoners mee. Inwoners kunnen voor onafhankelijke cliëntenondersteuning terecht bij Raad & Daad Werkelijk Westerveld, Rehab Academy, Welzijn MensenWerk en per 1 juli 2021 ook bij MEE Drenthe.

• Wethouders zetten zich in als vrijwilliger

Om het vrijwilligersplatform ‘Westerveldvoorelkaar’ beter te leren kennen, steken de wethouders van Westerveld de handen uit de mouwen als vrijwilliger. Wethouder Smidt was 9 juli 2021 gastheer bij het OERmuseum in Diever en wethouder Doeven hielp op 15 juli 2021mee met de klussers van het Zwem- en Speelparadijs het Bosbad in Vledder. Wethouder De Haas gaat nog aan de slag als vrijwilliger bij de ZZWD, in de Weyert in Dwingeloo.

• Onderhoud wegen in gemeente Westerveld

Tussen 16 en 28 augustus starten er diverse onderhoudswerkzaamheden aan meerdere asfaltwegen in de gemeente Westerveld.

• Wethouder Doeven overhandigt prijs aan winnares prijsvraag Zomerfair Frederiksoord

Op woensdag 14 juli 2021 reikte wethouder Doeven een prijs uit aan de winnares van de Zomerfair-prijsvraag. Mevrouw van den Ouwelant won een weekendarrangement in Vledder voor twee personen.