Nieuws RSS icoon

• Corona-nieuws

Verzamelde berichten over het nieuwe Coronavirus (COVID-19)

• Preventieve bespuiting Eikenprocessierups 2020

De eikenprocessierups zorgt de laatste jaren voor overlast in geheel Drenthe, ook in de gemeente Westerveld. Ook in 2020 gaan we ons best doen om overlast zoveel mogelijk te beperken. In totaal telt Westerveld zo’n 39.000 eiken langs paden en wegen.

• College bevriest beslissing inzameling oud papier

Op 31 maart 2020 heeft het college van de gemeente Westerveld besloten om karton en oud papier in te gaan zamelen met een container aan huis. Dit besluit heeft gezorgd voor positieve reacties vanuit de samenleving, maar ook voor onrust. Hierdoor heeft het college op 7 april 2020 besloten om het eerder genomen besluit te ‘bevriezen’.

• Aangepaste openingstijden en afvalinzameling

Op maandag 13 april 2020 (2e paasdag), maandag 27 april 2020 (Koningsdag) en op dinsdag 5 mei 2020 (Bevrijdingsdag) is het gemeentehuis gesloten.

• Politieke avond Westerveld 7 april 2020 afgelast

De voorzitter van de gemeenteraad heeft na het raadplegen van de fractievoorzitters en in overleg met de griffier besloten de Politieke avond Westerveld van 7 april te annuleren. Gezien de huidige situatie rondom het Coronavirus wordt geadviseerd geen fysieke raadsvergaderingen te houden tenzij dit strikt noodzakelijk is met het oog op de besluitvorming.