Identiteitskaart

U kunt uw identiteitskaart aanvragen bij de gemeente waarin u woont. Een identiteitskaart is tien jaar geldig, maar voor jongeren onder de 18 jaar is een identiteitskaart vijf jaar geldig. Voor het aanvragen en afhalen van een identiteitskaart moet u een afspraak maken. Dat kan via het afsprakenformulier of telefonisch. Bel hiervoor naar 14 0521. Bekijk ook de openingstijden.

Kosten

  • Nederlandse Identiteitskaart vanaf 18 jaar: € 75,80
  • Nederlandse identiteitskaart jonger dan 18 jaar: € 40,90
  • Spoedaanvraag: € 57,05 extra

(Tarief 2024)

Bezorgen reisdocumenten

U kunt uw paspoort of identiteitskaart nu ook laten bezorgen. U hoeft hiervoor dus niet meer twee keer naar het gemeentehuis. Bekijk hier de kosten en voorwaarden.

 

Aanvraag

Iedereen moet persoonlijk aanwezig zijn bij het aanvragen en het ophalen van de identiteitskaart, dus ook (jonge) kinderen. Na vijf werkdagen kunt u uw nieuwe identiteitskaart ophalen. Voor het aanvragen en het ophalen van de identiteitskaart moet u een afspraak maken.

Spoedaanvraag

Heeft u uw nieuwe paspoort sneller nodig? Maak dan gebruik van de spoedprocedure. Vraag het paspoort voor 14.00 uur aan, dan kunt u het de eerstvolgende werkdag vanaf 10.00 uur afhalen. Hiervoor moet u wel meer betalen. Voor het aanvragen en het ophalen van de identiteitskaart moet u een afspraak maken.

Meenemen

  • Alle reisdocumenten (paspoort, identiteitskaart) die u heeft, ook als deze verlopen zijn.
  • Indien jonger dan 12 jaar: een ingevuld formulier toestemming reisdocument minderjarige (PDF - 85 kB) en een legitimatiebewijs van beide ouders (of van degene die het gezag heeft over het kind). Als de ouders meekomen naar de gemeente, kunnen ze het formulier ter plekke invullen.
  • Bij vermissing of diefstal doet u aangifte aan de balie van het gemeentehuis.
  • 1 pasfoto (in kleur). De vakfotograaf kent de vereisten voor een pasfoto.
  • Geld: u betaalt de identiteitskaart bij de aanvraag met pin of contant.

Meer informatie