Bewijs van garantstelling en/of logiesverstrekking

Wilt u iemand die visumplichtig is, uitnodigen voor een kort verblijf (maximaal 90 dagen) in Nederland en stelt u zich financieel garant voor deze persoon? Dan heeft u een bewijs van garantstelling en/of logiesverstrekking nodig. Financieel garant staan is nodig als de betreffende persoon niet voldoende inkomsten heeft. De persoon die het visum gaat aanvragen om naar Nederland te komen, heeft dit bewijs nodig ter onderbouwing van zijn of haar reisdoel.

Aanvraag

Download het formulier Bewijs van garantstelling en/of particuliere logiesverstrekking van de website van de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND).

Print het formulier uit en volg daarna de volgende stappen:

  • U vult het formulier volledig in, zonder te ondertekenen.
  • Maak een afspraak bij de gemeente. Dat kan via het afsprakenformulier of telefonisch via 14 0521. Bekijk ook de openingstijden.
  • Ga persoonlijk (als u gehuwd/geregistreerd partner bent: beiden) naar uw afspraak bij de gemeente, waar u gevraagd wordt het formulier te ondertekenen. Uw handtekening wordt dan meteen gelegaliseerd. Alleen als uw handtekening gelegaliseerd is, kunt u een garantstelling afgeven.
  • Neem een geldig legitimatiebewijs mee (paspoort, rijbewijs, Nederlandse identiteitskaart of vreemdelingendocument).
  • U stuurt het ingevulde en gelegaliseerde formulier naar de persoon die u naar Nederland wilt laten komen.

Meer informatie

Op www.rijksoverheid.nl vindt u meer informatie over het visum.