Cultuurcoach

Sinds 2021 heeft gemeente Westerveld een cultuurcoach. De cultuurcoach is er om verbindingen te leggen binnen het culturele veld en samenwerkingen te stimuleren. Daarnaast zal de cultuurcoach het culturele aanbod inzichtelijker maken.

U kunt contact opnemen met de cultuurcoach via telefoonnummer 14 0521 of per e-mail via info@gemeentewesterveld.nl over verschillende onderwerpen, onder andere:

  • Samenwerkingen creëren
  • Initiatieven begeleiding
  • Artistiek advies
  • Scholen
  • Agenda
  • Nieuwsbrief
  • Uit Westerveld Cultuur

Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief.

Cultureel evenement melden

Gaat u een cultureel evenement organiseren? Meld uw evenement aan op drenthe.nl/zuidwest of neem contact op met de cultuurcoach. De cultuurcoach is meestal op de hoogte van alle evenementen in de gemeente Westerveld. Op deze manier kan u samen met de cultuurcoach kijken of het evenement niet in de knel komt met andere evenementen. Óf dat u juist elkaar kunt versterken en eventueel zelfs samen kan werken. De cultuurcoach kan makkelijk verbinding liggen tussen evenementen op cultuurgebied, toerisme en erfgoed.

 Wilt u uw evenement nog niet op de website drenthe.nl delen, maar wel uw data veiligstellen in verband met eventueel andere evenementen op dezelfde dag, neem dan contact op met de cultuurcoach.

Stappenplannen en formats

De website van beroepkunstenaar biedt praktische informatie over de zakelijke kant van werk in de kunst- en cultuursector.

Ideeënbox

Een mooi initiatief begint met een goed idee. Niet iedereen die een goed idee heeft, voelt de behoefte om deze (alleen) uit te werken. Soms wil je een veel groter draagvlak creëren, zoek je financieringsbronnen, wil je nieuwe samenwerkingen opzetten of ben je niet de aangewezen persoon om het uit te voeren. Deel uw idee met de cultuurcoach.

Werk samen een plan uit of vind samen een andere partij die jouw plan kan uitvoeren. De cultuurcoach helpt u graag op weg. Via info@gemeentewesterveld.nl kunt u uw idee delen met de cultuurcoach.