Isolatiesubsidie voor Drenten met inkomen rond sociaal minimum

Drentse inwoners met een eigen woning kunnen vanaf maandag 3 oktober 2022 subsidie aanvragen voor spouwmuur- of bodemisolatie. De subsidie is bedoeld voor inwoners met een minimum inkomen per jaar van € 21.335 bij een woning met één eigenaar- of € 29.598 bij een woning met meerdere eigenaren. Inwoners die subsidie aanvragen krijgen maximaal € 2.500, - subsidie voor isolatiemaatregelen.

Dit bedrag komt niet op uw eigen rekening maar gaat rechtstreeks naar het bedrijf dat de isolatiemaatregelen voor u uitvoert. In de meeste woningen kan voor dit bedrag de gehele isolatiemaatregel uitgevoerd worden.

Na aanmelding komt een isolatie-adviseur langs om te kijken welke vorm van isolatie geschikt is voor de woning. Vervolgens zorgt deze adviseur voor een offerte en het indienen van de aanvraag samen met de woningeigenaar. ”Op deze manier willen wij de inwoners die een aanvraag doen zoveel mogelijk ontzorgen. En woningeigenaren hebben de garantie dat de werkzaamheden worden uitgevoerd en hoeven niet zelf te betalen”, aldus gedeputeerde Tjisse Stelpstra. 'Samen met de isolatie-adviseur kijkt u welke isolatie het beste is voor uw huis.'

Via de website gewoonzodrenthe.nl/subsidie kunt u sinds 3 oktober kijken of u in aanmerking komt voor de subsidie en u hiervoor aanmelden. Bekijk ook de flyer over de subsidieaanvraag.  

Tussenstand aanvragen

Het loopt goed met de aanmeldingen! Na de eerste week zijn er al meer dan 219 aanmeldingen, waarvan 9 uit Westerveld. 

Meer informatie

Bekijk de veelgestelde vragen en antwoorden, of neem contact op met provincie Drenthe via telefoonnummer 0592-365555 of mail post@drenthe.nl met als onderwerp: isolatiesubsidie.