Westerveld Bespaart Energie

Besparingstips & checklist

Gas, water en licht: elk huishouden maakt er gebruik van. Door de stijgende prijzen hebben steeds meer mensen moeite om hun energierekening te betalen. Gelukkig is er heel veel dat u zelf kunt doen om uw energierekening te verlagen. De beste manier is door de verwarming 2 graden lager te zetten en apparaten uit te schakelen. Maar hoe houdt u het met 2 graden lager toch behaaglijk in huis? Daarvoor hebben we een aantal tips verzameld.

Checklist om energie te besparen

Er zijn tips die u misschien al eerder heeft gehoord, zoals korter douchen of de verwarming lager zetten. Er zijn ook mogelijkheden waar u misschien nog niet aan heeft gedacht. En soms kan een kleine investering veel geld schelen. We hebben een aantal energiebesparingstips voor u op een rijtje gezet. We hebben ze ingedeeld per kamer in uw huis. Zo kunt u ze gemakkelijk bij langslopen en afvinken.

Op verschillende plekken in Westerveld zijn de folders te vinden, zoals in het gemeentehuis, de dorpshuizen, bibliotheken en (sommige) supermarkten en winkels.

Drents Fixteam

Van 16-28 oktober 2023 is het Drents Fixteam in de gemeente Westerveld om kosteloos kleine besparende maatregelen aan te brengen bij mensen thuis. Het Drents Fixteam is een initiatief van de Provincie Drenthe en de samenwerkende Drentse gemeenten.

Documenten

Hier vindt u de digitale versies: