Klimaatadaptatie

We werken hard om de verandering van het klimaat te beperken. Desondanks is de verwachting dat veranderingen in het klimaat ertoe zal leiden dat we vaker last gaan krijgen van weersextremen zoals hitte, droogte, wateroverlast en overstromingen. In de Regionale en Lokale Adaptatiestrategieën en uitvoeringsagenda’s maken we afspraken hoe we met deze verandering omgaan.

  • Klimaatveerkrachtige leefomgeving

    De veranderingen in het klimaat leiden ertoe dat we vaker te maken krijgen met weersextremen zoals hitte, droogte, wateroverlast en overstromingen.

  • Subsidie klimaatbestendige tuin beschikbaar

    Inwoners van de gemeente Westerveld kunnen vanaf nu subsidie aanvragen voor hun tuin. Met deze subsidieregeling wil de gemeente inwoners stimuleren om één of meerdere duurzame maatregelen in hun tuin te nemen. Denk aan het planten van een boom of het opvangen van regenwater. Zo wordt de tuin beter voorbereid op droogte, hitte en hoosbuien.

  • NK Tegelwippen in Westerveld: meer groen in de tuin

    Gemeente Westerveld lanceert deze week het NK Tegelwippen in onze regio samen met gemeenten Meppel, de Wolden, Hoogeveen, Midden- Drenthe en Steenwijkerland. Het doel van het NK Tegelwippen is dat inwoners tegels uit hun tuinen verwijderen en dat deze worden vervangen door groen. Dit helpt bij het opvangen van bijvoorbeeld hevige hoosbuien.