Sport, cultuur, recreatie en toerisme

Beweegcoaches, subsidies, evenementen, monumenten, cultuur en kunst.

• Beweegcoaches

De gemeente Westerveld heeft vier beweegcoaches in dienst, met elk hun eigen taken en werkzaamheden.

• Initiatieven

De intentie van de gemeente is om samen te bouwen aan een spannende, leuke, zorgzame, mooie en energieke samenleving. De gemeente wil dan ook initiatieven stimuleren die bijdragen aan sociale cohesie, gezonde leefstijl, duurzaamheid, toerisme en leefbaarheid van de gemeente Westerveld. Om ervoor te zorgen dat u snel aan de slag kan met uw initiatief, wil de gemeente een handje helpen met (financiële) middelen en/of meedenken met uw plan.

• Subsidies cultuur en recreatie

De gemeente Westerveld biedt verschillende subsidiemogelijkheden op het gebied van cultuur en recreatie.

• Recreatie en toerisme

Jaarlijks komen veel toeristen en recreanten naar Westerveld. De omgeving heeft vakantiegangers en dagrecreanten dan ook veel te bieden.

• Monumentenzorg en archeologie

Met 8 beschermde dorpsgezichten en bijna 300 beschermde rijks-, provinciale-, en gemeentelijke monumenten is Westerveld één van de grootste plattelands-monumentengemeenten van Nederland.

• Digitale evenementenborden

Op zeven prominente plaatsen in Havelte, Uffelte, Diever (2), Dwingeloo (2) en Frederiksoord staan digitale evenementenborden waarop evenementen en lokale activiteiten getoond worden.

• Cultuur en kunst

Cultuurvisie, cultuureducatie, bibliotheken en kunsttentoonstellingen in de gemeente Westerveld.