Sport, cultuur, recreatie en toerisme

Beweegcoaches, subsidies, evenementen, monumenten, cultuur en kunst.

• Beweegcoaches

De gemeente Westerveld heeft 4 beweegcoaches in dienst, met elk hun eigen taken en werkzaamheden.

• Subsidies cultuur en recreatie

De gemeente Westerveld biedt verschillende subsidiemogelijkheden op het gebied van cultuur en recreatie.

• Recreatie en toerisme

Jaarlijks komen veel toeristen en recreanten naar Westerveld. De omgeving heeft vakantiegangers en dagrecreanten dan ook veel te bieden.

• Monumentenzorg en archeologie

Met 8 beschermde dorpsgezichten en bijna 300 beschermde rijks-, provinciale-, en gemeentelijke monumenten is Westerveld één van de grootste plattelands-monumentengemeenten van Nederland.

• Digitale evenementenborden

Op 7 prominente plaatsen in Havelte, Uffelte, Diever (2), Dwingeloo (2) en Frederiksoord staan digitale evenementenborden waarop evenementen en lokale activiteiten getoond worden.

• Cultuur en kunst

Cultuurvisie, cultuureducatie, bibliotheken en kunsttentoonstellingen in de gemeente Westerveld.