Open Monumentendag 2019: Plekken van Plezier

Het tweede weekend van september 2019 - van vrijdag 13 september tot en met zondag 15 september - staat de gemeente Westerveld weer in het teken van de landelijke en Europese Open Monumentendag.

Op 14 en 15 september openen monumenten hun deuren voor het publiek. De Open Monumentendag heeft in 2019 als landelijk thema Plekken van Plezier.

Hoe hebben mensen zich in de loop der eeuwen vermaakt en welke monumenten zijn daarvoor het decor of het podium geweest? Met het thema Plekken van Plezier sluiten we aan bij het actuele thema voor 2019 Arts and Entertainment van de European Heritage Days. Open Monumentendag is onderdeel van deze Europese monumentendagen. Het thema van dit jaar gaat over de plekken waar mensen voor hun plezier en mét plezier naar toe gingen en gaan. Of dat nu het theater, de dierentuin, een kerk, het museum, een park, of een horecagelegenheid is, het barst in ons land van de monumenten van ontspanning, vermaak, plezier en vrije tijd. Binnen deze plezierige monumenten onderscheiden we vijf categorieën: de podiumkunsten, de museale kunsten, sport en spel, horeca en recreatie. Het draait in dit thema om de amusementswaarde van monumenten. Een levendige editie!

Dit vrolijke thema biedt volop gelegenheid om een monument te bezoeken. Open Monumentendag 2019 belooft dan ook een levendige editie te worden, die de zintuigen op alle mogelijke manieren prikkelt: luisteren naar muziek, kijken naar een voorstelling, proeven van eten en drinken, en opsnuiven van de buitenlucht in monumentaal groen. Alle informatie, deelnemende monumenten, programma’s en tijdstippen kunt u vanaf juli 2019 inzien op onze website via deze website en op openmonumentendag.nl .

Aanmelden deelnemers Open Monumentendag 2019

Bent u eigenaar, bewoner of gebruiker van een monument in de gemeente en wilt u de verhalen van uw monument delen met het publiek? Meld u dan aan. Voorwaarde is: uw pand is een gemeentelijk- provinciaal-  or rijksmonument. Aanmelden kan tot 15 mei 2019.

Aanmelden deelname Open Monumentendag 2019