Beweegkuur (GLI)

Minder suiker en snacken, meer groente- en fruit eten, meer bewegen, minder zitten, investeren in goede slaap en ontspanning. Hoe pakt u dit aan? En wie kan u hierbij helpen?

De Beweegkuur voor een duurzame gezonde leefstijl

Deze Gecombineerde Leefstijlinterventie (GLI) is voor inwoners vanaf 18 jaar die een BMI van 25 of hoger hebben. Deze Beweegkuur helpt deelnemers om langdurig met een gezonde leefstijl aan de slag te gaan. Een uitdaging die in deze tijd van corona nog belangrijker lijkt te zijn. Een verwijzing voor deelname aan de Beweegkuur kunt u aanvragen bij de huisarts.
 
Het Beweegkuur Team bestaat uit FysioPlus en Diëtistenpraktijk Buurmeijer. Ze worden ondersteund door de beweegcoaches, die een belangrijke rol spelen in dit proces.

Het officiële startsein is op donderdag 4 maart 2021 digitaal gegeven door wethouder De Haas. Daarin benadrukte hij het belang van samenwerking om deze uitdaging, het terugdringen van overgewicht aan te pakken. Wist u bijvoorbeeld dat 50% van de volwassen en 35 % van de jongvolwassenen (19-34 jaar) overgewicht heeft? En dat het overgewicht in Drenthe onder alle leeftijdsgroepen hoger is dan het landelijke percentage?
 
Kijk voor meer informatie over de Beweegkuur op de website van Fysiotherapie Diever. Heeft u interesse of vragen? Neem contact op met de beweegcoaches via beweegcoaches@gemeentewesterveld.nl of telefonisch via 14 0521.