Cursus In Balans

In tien lessen wordt er aandacht besteed aan het voorkomen van vallen door het overdragen van informatie, maar ook door bewegingsoefeningen. Met de cursus verbetert u uw spierkracht en evenwicht, zodat het risico op vallen kleiner wordt.

Vallen is voor veel mensen waarschijnlijk geen onderwerp om dagelijks bij stil te staan. Toch kan een valpartij een hoop narigheid veroorzaken. Lichamelijk letsel, variërend van blauwe plekken tot botbreuken, of zelfs blijvende invaliditeit kunnen het gevolg zijn van een valpartij. Ook kan het uw zelfvertrouwen aantasten. Wat kan leiden tot verlies van zelfstandigheid. Met de cursus ‘In Balans' kunt u het risico dat u komt te vallen kleiner maken.

Tijdens de cursus leert u wat u zelf kunt doen om het risico op een val te verkleinen. De cursus wordt gegeven door een fysiotherapeut en een beweegcoach. Het programma bevat onder andere oefeningen voor de algehele fitheid, voor balans, ontspanning en innerlijke rust. Ook bevat het programma vaardigheden en tips voor het opstaan vanuit een stoel en vanaf de grond. Verder krijgt u zo nodig tips bij het lopen met of zonder stok of rollator.

Meer informatie

De cursus wordt gegeven in Diever, Dwingeloo, Havelte, Vledder en Wilhelminaoord. Meer informatie en aanmelden kan via de website Westerveldverbonden.nu.