Gehandicaptenparkeerplaats

Bent u gehandicapt en heeft u een auto die u niet op eigen terrein kunt parkeren? Dan kunt u een gehandicaptenparkeerplaats aanvragen in de buurt van uw huis. Alleen u mag dan uw auto daar neerzetten. Bij de parkeerplaats plaatst de gemeente het bord ‘gehandicaptenparkeerplaats’ met hierop het kenteken van uw auto.

Aanvraag

Het aanvragen van een gehandicaptenparkeerplaats doet u met het aanvraagformulier gehandicaptenparkeerplaats (PDF –39,5 kB). (link naar formulier aanvraag gehandicaptenparkeerplaats).

Om in aanmerking te komen voor de parkeerplaats, moet u in het bezit zijn van een geldige Europese gehandicaptenparkeerkaart. Ook moeten de beschikbare parkeerplaatsen dusdanig regelmatig bezet zijn dat parkeren in de directe omgeving van uw woning of bestemming vaak niet mogelijk is.

Wijzigen

Heeft u een nieuw kenteken of gaat u verhuizen? Geef dit z.s.m. door. Vul het wijzigingsformulier gehandicaptenparkeerplaats (PDF – 27,7 kB) in en verstuur deze ondertekend, vergezeld van de gevraagde bewijsstukken, naar de gemeente.

Meer informatie

Verkeer- en vervoerbeleid