Informatie & Advies

Kleine besparingen

Voor tal van nuttige besparingstips kunt u terecht op een duidelijke en informatieve website Kleinebesparingen.nl. De tips zijn verdeeld over 6 categorieën: Belastingen/toeslagen, Boodschappen, Energie, Huishouden, Verzekeringen en Overige tips.

Informatie en advies

Elke inwoner van Westerveld heeft soms vragen, waar hij of zij niet direct zelf uitkomt. U kunt natuurlijk naar de buren of een familielid gaan, of naar de vakbond of ouderenbond. Ook is het mogelijk om uw vraag of idee eens te bespreken met een vrijwilliger of professional.

Geldfit

Op www.geldfit.nl vindt u veel tips en informatie over geld. U kunt er bijvoorbeeld de potjescheck doen. Deze check geeft direct duidelijkheid over welke regelingen of toeslagen u kunt aanvragen. Zo laat u geen geld liggen! Ook kunt u anoniem contact opnemen met Geldfit, ze denken graag met u mee. Geldfit is er om u te helpen. Ze werken onafhankelijk en het is volledig gratis. U hoeft uw naam niet op te geven en ze slaan uw gegevens niet op. U zit dus nergens aan vast.

Geldfit wordt gemaakt door de NSR (Stichting Nederlandse Schuldhulproute) en is er voor iedereen. Of u nu op zoek bent naar bespaartips, meer wilt weten over uw pensioen of wat je moet regelen als je voor het eerst op jezelf gaat wonen, op de site van Geldfit vindt u deze en nog veel meer informatie. 
 

Gewoon zo! Drenthe voor energiebesparing

Met de Gewoon zo! campagne worden Drenten gestimuleerd om hun huis minder te verwarmen en minder warm water te gebruiken en/of eenmalige energiebesparende maatregelen te nemen zoals het huis isoleren. Dit doen ze door middel van duidelijke informatie en praktische tips, gericht op verschillende doelgroepen binnen de provincie. De Gewoon zo! campagne loopt tot en met 2023 en is een campagne van provincie Drenthe.

Hier leest u meer tips voor energiebesparende maatregelen (pdf - 121 kB) zonder, of met een kleine, investering.