Kom uit je schuld

Veel Nederlanders hebben geldproblemen. Als we schulden hebben, wachten we gemiddeld vijf jaar met hulp zoeken. Dat is zonde. Want als je zo lang wacht, wordt het bedrag in die vijf jaar, ruim tien keer zo hoog. Kom je eruit?

Op 27 mei 2019 is de landelijke campagne ‘Kom uit je schuld’ gestart. Gemeente Westerveld vindt het belangrijk dat mensen hun eigen leven kunnen opbouwen zonder armoede of schulden en is daarom aangehaakt bij de landelijke campagne.

Een echtscheiding, een ontslag of een maand huurachterstand. Het kan het begin van financiële problemen zijn. Iedereen - jong, oud, rijk, arm - kan in de financiële problemen komen. Wethouder De Haas: “In de gemeente Westerveld moet iedereen mee kunnen doen. Er zijn daarom extra financiële middelen ingezet om de leefsituatie van onze kwetsbare inwoners te verbeteren. Maar, misschien nog wel belangrijker, is dat schulden bespreekbaar worden. Schaamte speelt vaak een rol in het bespreekbaar maken van schulden. Aarzel niet en praat er over. Bijvoorbeeld met iemand die in een vergelijkbare situatie zit of heeft gezeten, zoals de ervaringsdeskundige bij de GKB (Gemeentelijke Krediet Bank). Door die eerste stap te zetten kom je dichterbij een oplossing.”

Gemeente Westerveld kan u hulp bieden. Kijk voor meer informatie op de pagina over schuldhulpverlening.

Campagne ‘Kom uit je schuld’

In de landelijke campagne wordt gebruik gemaakt van zeven mensen (helden) met schulden die over hun schuldproblemen praten. Door erover te praten kwamen ze in contact met de juiste instanties en waren in staat om weer op eigen benen te staan. Op de website www.komuitjeschuld.nl staan de verhalen van de helden uit de campagne en tips voor mensen met geldproblemen of mensen die hulp willen bieden.

Foto campagne Kom uit je schuld