Schuldhulpverlening

Voor schuldhulpverlening binnen de gemeente Westerveld kunt u terecht bij de Gemeentelijke Kredietbank (GKB), Humanitas Thuisadministratie, Welzijn MensenWerk of de kledingbank.

Gemeentelijke Kredietbank (GKB)

De Gemeentelijke Kredietbank (GKB) is er voor informatie en advies, budgetbeheer, schuldregeling en beschermingsbewind. De GKB kan u helpen. Samen met u, en soms met andere instanties zoals het Maatschappelijk Werk, werken we aan een oplossing. Naast het oplossen van financiële problemen werken we ook aan het voorkomen hiervan.

Op woensdagmorgen tussen 9.00 uur en 12.00 uur kunt u voor vragen en advies terecht bij een assistentie van de GKB op het gemeentehuis in Diever. Kunt u niet langskomen op woensdagmorgen, neem dan contact op met de GKB via telefoonnummer 0592 366 099, e-mailadres info@degkb.nl of www.degkb.nl.

Humanitas Thuisadministratie

Heeft u soms moeite met het op orde  houden van uw (financiële) administratie? De vrijwilligers van Humanitas Thuisadministratie helpen u thuis om samen de administratie en financiën op orde te brengen. De vrijwilligers nemen niet uw taak en verantwoordelijkheid over maar proberen u kosteloos te helpen.

U kunt Humanitas Thuisadministratie Meppel e.o. bereiken via telefoonnummer 06 255 140 00 of via www.humanitas.nl.

Informatie en advies

Elke inwoner van Westerveld heeft soms vragen, waar hij of zij niet direct zelf uitkomt. U kunt natuurlijk naar de buren of een familielid gaan, of naar de vakbond of ouderenbond. Ook is het mogelijk om uw vraag of idee eens te bespreken met een vrijwilliger of professional.
Voorbeelden van vragen: u heeft behoefte aan een vervoersmaatje, iemand die voor u de boodschappen kan doen, de klus in de tuin lukt niet meer. Of u heeft uitleg nodig over een moeilijke brief, u heeft hulp nodig bij het invullen van een formulier; denk aan belastingen of sociale voorzieningen. Soms is hulp bij het opstellen van een bezwaar nodig. Of u heeft behoefte aan iemand om een praatje mee te maken.

  • In De Veldkei in Havelte kunt u elke dinsdag tot vrijdag tussen 9.30 en 11.30 uur terecht. Meer informatie is te verkrijgen via telefoon 085 273 1427 of e-mail cmwesterveld@welzijnmw.nl.
  • Inwoners van Vledder en omgeving kunnen terecht bij Stichting Naobuur in de Bibliotheek in Vledder. Meer informatie is te verkrijgen via telefoon 0521 769 048 of via www.naobuur.nl.
  • In Ons Dorpshuis in Wilhelminaoord kunt u op woensdag van 14.00 tot 15.00 uur terecht bij de wijkagent en de dorpsverbinder (Henk van der Meer) van Welzijn MensenWerk.
  • Gebruikers van de Kledingbank of inwoners van Dwingeloo en omgeving kunnen ook informatie vragen bij de Kledingbank (Raad & Daad)  in dorpshuis Over Entinghe. Telefoon 06 2285 6227 of www.kledingbankwesterveld.nl.

De hulp is kortdurend. Meestal is er één contactmoment per vraag, soms twee. Is er meer ondersteuning nodig, dan kan worden verwezen naar de juiste persoon of organisatie.
Neem voor meer informatie contact op met Welzijn MensenWerk via telefoonnummer 085 273 1444 of e-mailadres info@welzijnmw.nl. Meer informatie vindt u op de website welzijnmw.nl.

Tweede Kans Kleding Westerveld

Tweede Kans Kleding Westerveld biedt speelgoed en kleding voor mensen die het zelf moeilijk kunnen betalen. Er is bij de Kleding- en Speelgoedbank een ervaringsdeskundige aanwezig. Hier kunt u ook terecht met vragen over schuldhulpverlening. 

Tweede Kans Kleding Westerveld is bereikbaar op telefoonnummer: 06 - 22856227 of per e-mail via info@kledingbankwesterveld.nl. Meer informatie kunt u vinden op de website: www.kledingbankwesterveld.nl.