Gratis opleiding en bijscholing

Gratis opleiding en bijscholing voor werknemers en werkzoekenden in Regio Zwolle

Werknemers en werkzoekenden in Regio Zwolle kunnen zich gratis laten (bij-)scholen. Dit initiatief is ontstaan vanuit de campagne Upgrade Jezelf, onderdeel van Regio Zwolle. Vóór de coronacrisis was de scholingsmogelijkheid voor medewerkers vanuit deze campagne al beschikbaar via (potentiële) werkgevers. Nieuw is dat individuele inwoners /medewerkers zich rechtstreeks kunnen aanmelden.

Werkgevers kunnen zij voor een onbeperkt aantal medewerkers een aanvraag indienen, de scholingstermijn is verlengd en het opleidingsniveau is niet meer begrenst.

Opleidingen

Wie belangstelling heeft voor om- her- of bijscholing heeft mogelijkheden voor cursussen, trainingen en opleidingen die aansluiten bij de behoeften van de huidige arbeidsmarkt en werkgevers. Te denken aan een cursus digitale vaardigheden of een omscholing tot leraar, verzorgende, logistiek medewerker of ICT-medewerker.

Aanvragen en voorwaarden

De kosten van (bij-)scholing worden betaald uit het Ontwikkelfonds Regio Zwolle. Aan de financiering van cursussen, trainingen en opleidingen door het Ontwikkelfonds Regio Zwolle zijn voorwaarden verbonden: de aanvrager woont in een van de negentien regiogemeenten van Regio Zwolle  en heeft voorafgaand een gesprek met een loopbaancoach van Leren en Werken. De opleiding wordt aangeboden door een erkende opleider en de aanvraag bedraagt maximaal € 5.000,- en wordt voor de start van de scholing ingediend, zie ook www.upgradejezelfregiozwolle.nl