Westerveld gaat door met de Duurzaamheidsbon

Westerveld gaat in 2019 door met deze regeling, waarvan in 2018 wéér meer gebruik gemaakt is dan in het jaar ervoor. Inwoners kunnen ook in 2019 maximaal € 500,- terugkrijgen voor een tweede duurzame maatregel aan de woning.

Wat is de Duurzaamheidsbon

Woningeigenaren in Westerveld kunnen tot € 500,- retour krijgen van de gemeente, wanneer zij voor de tweede keer een investering doen in het energiezuiniger maken van de woning. Samen met onder andere bouw- en installatiebedrijven, geeft de gemeente Westerveld voor deze actie, de ‘Duurzaamheidsbon’ uit. Door de tweede investering te subsidiëren (en niet de eerste) probeert de gemeente te stimuleren, dat woningeigenaren een éxtra stap zetten in het energiezuiniger maken van de woning.

De actie en de voorwaarden in een notendop

Wanneer een woningeigenaar een tweede investering aan de woning doet (uitgevoerd door een bedrijf én gericht op het energiezuiniger maken van de woning), kan deze tweede investering gesubsidieerd worden voor 25% en met een maximum van € 500,-.
U kunt de facturen van de eerste en de tweede investering, samen met uw naam, adresgegevens, woonplaats en IBAN-nummer indienen bij de gemeente Westerveld via
info@gemeentewesterveld.nl (onder vermelding van duurzaamheidsbon 2019).
Als uw aanvraag aan de voorwaarden voldoet en er nog budget beschikbaar is, wordt de subsidie toegekend.

Voorwaarden Duurzaamheidsbon

• uitsluitend van toepassing op eigen woningen in de gemeente Westerveld, die geschikt en bestemd zijn om voortdurend als hoofdverblijf ter beschikking te staan aan één of meer natuurlijke personen;
  • uitsluitend eigenaar-bewoners van de woningen en appartementen kunnen gebruik maken van de subsidieregeling;
  • per jaar kan iedere eigenaar-bewoner maximaal één Duurzaamheidsbon indienen;
  • het betreft een tweede energiebesparende investering. De eerste energiebesparende maatregel is uitgevoerd na 1 januari 2017 en bedroeg minimaal € 1000,-.

Maatregelen om de woning energiezuiniger te maken

De Duurzaamheidsbon geldt voor de volgende energiebesparende investeringen:

• gevelisolatie met een hoge isolatiewaarde (R ≥ 3.5) en/of isolerende gevelpanelen (U ≤ 0,7)
  • dakisolatie met een hoge isolatiewaarde (R ≥ 3.5)
  • vloerisolatie met een hoge isolatiewaarde (R ≥ 2.5)
  • spouwmuurisolatie met een hoge isolatiewaarde (R ≥ 1.3)
  • HR++ glas, al dan niet met kozijnen (U ≤ 1,2 of een spouw ≥ 11 mm)
  • zonneboiler met collector (voorzien van Solar Keymark-certificaat)
  • zonnepanelen
  • vernieuwen van de CV-ketel door een HR-ketel met A-label pomp
  • warmtepompboiler
  • warmtepomp CV-systeem