Een woning kopen

Kadastrale zaken en makelaarsverzoeken.

Het Kadaster

Wilt u een huis kopen? Dan kan het Kadaster van groot belang zijn. Hier kunt u bijvoorbeeld de 'geschiedenis' van een huis achterhalen, zoals wanneer het is gebouwd en wie de eigenaren zijn geweest. Via het Kadaster komt u ook te weten of het huis 'bezwaard' is met zaken als erfpacht, recht van overpad, et cetera. Het Kadaster is er ook als u vragen heeft over waar precies de eigendomsgrens ligt tussen uw grond en die van de buren, of om de exacte grootte van een stuk grond te weten te komen.

Kosten en informatie

Afhankelijk van welke dienst u vraagt, zullen de tarieven zoals die in de legesverordening van de gemeente Westerveld staan en/of de tarievenlijst van het Kadaster worden toegepast. Voor vragen kunt u op werkdagen tussen 09.00 - 12.30 uur contact opnemen met de gemeente.

Makelaarsverzoeken

Bij makelaarsverzoeken gaat het om informatie over bijvoorbeeld de bestemmingsplansituatie, de bodemverontreiniging, de onderhoudstoestand et cetera. Informatie over een te verkopen pand kunt u opvragen bij de gemeente.

Starterslening

Wilt u voor het eerst een woning kopen? Dan komt u wellicht in aanmerking voor een starterslening. Lees meer hierover op de pagina Starterslening.