Bouwkavels Kalterbroeken Diever

Op 31 januari 2019 heeft de loting plaats gevonden voor de acht vrij bebouwbare kavels in het plan Kalterbroeken. Met de potentiële kavelkopers is het verkavelingsproces in gang gezet. Samen met de toekomstige bewoners zijn de kavelgrenzen bepaald. Dat heeft geleid tot definitieve verkavelingen voor woonveld 1 en woonveld 2. Op dit moment zijn alle kavels onder optie. U kunt zich aanmelden voor de reservelijst.

Helaas is er nog geen nieuws over de locatie voor het Microwonen. Hier moeten nog zaken voor worden uitgewerkt, voordat we over kunnen gaan tot verkoop. Uiteraard houden we u hierover op de hoogte via de nieuwsbrief en deze website.

Wonen in Kalterbroeken

Wonen in Kalterbroeken is heerlijk rustig en zorgeloos wonen op één van de mooiste plekken in Drenthe. De wijk ligt aan de westkant van het historische brinkdorp Diever en aan de rand van een ecologische zone, beheerd door Natuurmonumenten. Via het wandelpad vanuit de woonwijk komt u direct in het natuurgebied met een beekdal waarin de Kwasloot stroomt. Het wandelpad komt uit bij een mooie, grote visvijver met ruime vissteigers.

In de omgeving is ook het Nationaal Park het Drents-Friese Wold met uitgestrekte bossen, mooie heidegebieden, beekdalen en landerijen met houtwallen. Kalterbroeken is een prachtig gebied om te wandelen en fietsen en te genieten van de rust, de ruimte en de indrukwekkende natuur. De wijk Kalterbroeken is een unieke woonlocatie, het is ruim opgezet met veel groen. In de wijk zijn voor verschillende doelgroepen bijzondere woningen gebouwd, variërend van rijtjeswoningen tot twee-onder-een-kapwoningen, vrijstaande woningen en wooncomplex De Zandroos. De verkaveling is speels, waardoor geen perceel gelijk is. Dit maakt de wijk levendig, natuurlijk en uniek.

Impressie op video

Kalterbroeken ligt op een prachtige locatie aan de rand van Diever. De wijk is direct gelegen aan de ecologische zone en een visvijver met ruime vissteigers. Groen, ruimte en rust staan er centraal. Midden in de natuur, maar toch aan de rand van een dorp met alle benodigde voorzieningen binnen handbereik.

Natuur

Westerveld staat bekend om de prachtige natuurlijke omgeving, de rust en de ruimte. Het is een gemeente waar stilte heerst, waar u vogels hoort fluiten en waar u kunt genieten van indrukwekkende en beschermde natuurgebieden. U vindt er weidse heidevelden, zandverstuivingen, uitgestrekte bossen, beekdalen vol orchideeën, vennetjes en een moeras. Het Dwingelderveld is het grootste natte heidegebied van West-Europa. Het Drents-Friese Wold is het op een na grootste bosgebied van ons land en het Holtingerveld is een erg afwisselend natuurgebied vol sporen uit ons verleden.

De natuurgebieden in Westerveld zijn rijk aan wandelpaden, fietsroutes, ruiterroutes en mountainbikepaden. U kunt er tijden vertoeven, zonder veel andere bezoekers tegen te komen. Het is één van de weinige plaatsen in het land waar u nog echt ongestoord kunt genieten van de natuur en volledig tot rust kunt komen.

Dorpen

Een openluchtmuseum, zo is Westerveld met recht te noemen. De gemeente beschikt over prachtige historische dorpen, karakteristieke esdorpen en brinkdorpen. De middeleeuwse brinken met vaak enkele gezellige cafés en terrassen bepalen het dorpsbeeld. Ze vormen het centrum van het gemoedelijke dorpsleven. Westerveld beschikt in totaal over meer dan tweehonderd monumenten, van kolonistenwoningen en armenwerkhuizen tot markante middeleeuwse kerken, smederijen en schultehuizen. Maar liefst zeven dorpen in de gemeente hebben een beschermd dorpsgezicht. Het gebied van de Koloniën van Weldadigheid, waar Frederiksoord en Wilhelminaoord onder vallen, is genomineerd voor plaatsing op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Westerveld is met al deze unieke plaatsen een prachtige gemeente om te wonen en recreëren. Diever, Dwingeloo, Havelte en Vledder zijn de grootste dorpen uit de gemeente en beschikken over veel voorzieningen. Er zijn sfeervolle restaurants, leuke winkels, een fraai openluchtzwembad, diverse musea, basisscholen, een school voor voortgezet onderwijs, het Shakespeare theater, kerken en een bibliotheek.

Bereikbaarheid en betaalbaar wonen

Zowel met het openbaar vervoer als met de auto zijn de dorpen in de gemeente Westerveld goed bereikbaar. Met de auto bent u via de A28 in een klein half uur in steden als Assen en Hoogeveen en de A32 zorgt voor goede verbindingen naar Zwolle, Meppel en Steenwijk. Files staan er zelden tot nooit. Dit maakt Westerveld dé perfecte gemeente om te wonen voor mensen die elders werken.

Meer informatie