Ik ben mantelzorger of vrijwilliger

Mantelzorger ben je als je (langdurig) zorgt voor een partner, een familielid, vriend of kennis. Jonge mantelzorger ben je als je thuis zorgen hebt om een zieke, gehandicapte of verslaafde vader, moeder, boer of zus.

Mantelzorgwaardering

De gemeente Westerveld waardeert alle mantelzorgers met de mantelzorgwaardering. Deze jaarlijkse blijk van waardering voor mantelzorgers van cliënten in de gemeente Westerveld is een waardering in natura.

In samenwerking met Welzijn MensenWerk, Contactpunt Mantelzorg Westerveld (CPM), Zorgcombinatie Noorderboog en Zorgcollectief Zuidwest Drenthe (ZZWD) biedt de gemeente een divers aanbod van producten en activiteiten. U kunt als blijk van waardering kiezen uit de categorieën: Verwennerij!, Een gezellig avondje! of Erop uit!

U ontvangt de waardering in de vorm van een voucher. De vouchers worden begin juni van elk jaar toegestuurd.

Iedereen die een mantelzorger kent of de mantelzorger zelf kan de waardering aanvragen. Het uitgangspunt is dat de gemeente waarin de cliënt woont, verantwoordelijk is voor de waardering van mantelzorgers, ook als deze mantelzorgers in een andere gemeente wonen.

Mantelzorgwaardering aanvragen

U kunt de mantelzorgwaardering aanvragen via een aanvraagformulier van het Centraal Meldpunt van Welzijn Mensenwerk. Dit formulier kunt u digitaal invullen via www.welzijnmw.nl of telefonisch opvragen via telefoonnummer 085 - 273 14 27.

Vrijwilligersverzekering

Voor vrijwilligers en mantelzorgers heeft de gemeente Westerveld een nota opgesteld en een verzekering afgesloten. Meer informatie vindt u bij Vrijwilligersverzekering.