Week tegen Eenzaamheid 2022

Tijdens de Week tegen Eenzaamheid van 29 september t/m 6 oktober zijn er elk jaar honderden activiteiten waar mensen elkaar kunnen ontmoeten en nieuwe contacten kunnen leggen. De oproep is: “Kom erbij” en de boodschap: “Ook jij kunt iets doen tegen eenzaamheid”.

Sinds 2010 vindt elk jaar in de eerste week van oktober de Week tegen Eenzaamheid plaats. Het is een week vol met activiteiten die sociale contacten en sociale netwerken stimuleren. De Week vindt overal in Nederland plaats. Deelname staat open voor elke gemeente en alle betrokken inwoners, vrijwilligers, maatschappelijke organisaties en bedrijven. De Week tegen Eenzaamheid kan in elke gemeente een andere invulling hebben. De Week wordt landelijk geïnitieerd vanuit het VWS-programma Eén tegen eenzaamheid.

Onthulling 'ontmoetingsbankje' Dwingeloo

In de week tegen eenzaamheid presenteren wethouders Henk Doeven en Jacob Boonstra op donderdag 29 september in Dwingeloo een 'ontmoetingsbankje' en de cultuurgids, met tal van mogelijkheden om elkaar te ontmoeten.

Aan de Heuvelenweg in Dwingeloo wordt een bankje omgetoverd tot een uniek 'Ontmoetingsbankje'. Bij de start van de 'Week tegen eenzaamheid' willen we met dit bankje een plek markeren die symbool staat voor ontmoeting tussen mensen. Een mooi punt om een praatje te maken, kennis te maken of elkaar beter te leren kennen. Samen met inwoners ondergaat het bankje onder leiding van kunstenares Bernadette een metamorfose. Het resultaat hiervan willen wij graag laten zien.

Tegelijkertijd brengt de gemeente een cultuurgids uit met meer dan 150 verenigingen, ateliers, musea en bibliotheken. Ook plekken waar mensen elkaar kunnen ontmoeten! We zijn blij en trots dat we deze gids aan onze inwoners kunnen presenteren!
Wees welkom!

Waar & wanneer

De gezamenlijke presentatie is op donderdag 29 september vanaf 14.30 uur aan de Heuvelenweg in Dwingeloo, schuin tegenover supermarkt Aldi. Koffie en thee staat klaar. Om 15.00 uur zullen wethouders Jacob Boonstra en Henk Doeven genodigden en belangstellenden welkom heten.

U komt toch ook?!

Header toolkit Wte