Week van de Circulaire Economie maandag 6 t/m zaterdag 11 februari 2023

In de Week van de circulaire economie vinden er bij hubs door het hele land inspirerende sessies plaats. Het doel? Bezoekers laten zien hoe circulair ondernemen in de praktijk werkt. NICE is als partner van Collectief Circulair Westerveld, waar ook de gemeente Westerveld bij aangesloten is, een van de landelijke hubs die evenementen binnen de regio organiseert of faciliteert.

Programma

De volgende events staan o.a. op het programma:

  • Maandag 6 februari: Webinar Circulair Ondernemen

Wilt u meer weten over circulair ondernemen en de samenwerking met collega’s, leveranciers en partners? Waar kun je beginnen of hoe kun je nieuwe stappen zetten? Wat is goed om te weten? En welke partijen kunnen je helpen? Neem dan deel aan het Webinar Circulair Ondernemen, samenwerken in de keten op maandag 6 februari 2023. Tijdens dit Webinar gaan we in gesprek met ondernemers uit de meubel- en interieurbranche en zoomen we in op samenwerking in de keten. We hebben het over wat goed gaat, maar vooral over waar de ondernemers tegenaan lopen. Vooraf aanmelden voor het Webinar is niet nodig. U kunt op maandag 6 februari live meekijken via het YouTube-kanaal van de provincie Drenthe.

  • Woensdag 8 februari: Film 'Ode aan het ongemak - de kracht van het begin'

Deze film is een onderzoek naar het belang van de persoonlijke, innerlijke kant van de transitie naar een circulaire economie. Inspirerende mensen uit Drenthe komen aan het woord. We laten zien dat het niet gaat om dingen anders te doen, maar om anders te zíjn: Een betere wereld begint ín jezelf. Dat levert zowel innerlijke spanning op als wrijving met de omgeving. Ingesleten paden moeten herzien, anders kijken wordt de norm. Hoe doe je dat? Waar loop je tegenaan? Welke rol is er weggelegd voor oudere generaties en wat kunnen we leren van onze jongeren?

Op woensdag 8 februari vertonen we de film in Schouwburg Ogterop in Meppel. De film duurt 50 minuten, daarna gaan we samen in gesprek. Kaarten bestellen? Ga naar schouwburg Ogterop. U kunt de film ook zelf op YouTube bekijken. 

  • Vrijdag 10 februari: start Expeditie Circulair Westerveld (besloten sessie)

Collectief Circulair Westerveld (CCW) wil de transitie naar circulair produceren en consumeren in Westerveld versnellen. Niet als doel, maar als middel: een nieuwe verbindende strategie voor een duurzame samenleving. De scope van de transitie is gericht op de hele keten, van burger tot bedrijfsleven, van jong tot oud, waarbij we oplossingen nastreven die meervoudige impact maken. Meer weten? Bekijk de website van Collectief Circulair Westerveld.

NICE to meet you!

Om de ontwikkelingen naar een meer circulaire economie te versnellen is samenwerking nodig. Je moet je als bedrijf realiseren dat je onderdeel bent van een hele keten. Daarom organiseert NICE het hele jaar door evenementen om partijen uit de keten met elkaar om tafel te krijgen. NICE (Noordelijk Innovatielab Circulaire Economie) werkt aan circulaire vraagstukken van overheden, bedrijven, kennisinstellingen en burgers. De aanpak is uniek. NICE is dé plek waar jonge mensen kunnen werken aan deze vraagstukken. Door te innoveren, ontdekken en experimenteren helpen ze met hun nieuwe kennis de transitie naar een circulaire economie te maken. NICE werkt voor het werkveld aan nieuwe ideeën en oplossingen én maakt van jong talent circulaire professionals voor de arbeidsmarkt. Met als belangrijkste doel samen de transitie naar de circulaire economie versnellen.

Circulaire economie