Vergunningen en meldingen

Voor bepaalde activiteiten heeft u een vergunning nodig of moet u een melding doen.

• Marktplaatsvergunning

Voor een standplaats op de wekelijkse warenmarkten vraagt u een marktplaatsvergunning aan bij de gemeente.

• Standplaatsvergunning

Als u vanuit een voertuig of kraam, buiten de weekmarkten om, goederen of diensten wil verkopen of aanbieden, dan heeft u daarvoor een vergunning nodig.

• Reclame-uitingen plaatsen

Wilt u een reclamebord of andere reclame-uiting plaatsen? Dan heeft u misschien een omgevingsvergunning nodig.

• Speelautomaten

• Drank- en horecavergunning

U heeft een drank- en horecavergunning nodig als u alcohol verkoopt in horeca, slijterijen, sportkantines en buurthuizen.

• Loterij

Wilt u een loterij organiseren? Dan heeft u in de meeste gevallen een loterijvergunning nodig.

• Kansspelen

Als u een kansspel wilt organiseren ter promotie van uw product of bedrijf, moet u zich houden aan de voorwaarden.

• Klein kansspel organiseren

Wilt u als ondernemer een prijsvraag organiseren voor uw klanten? U heeft dan in sommige gevallen een vergunning nodig.

• Verkoop en opslag van vuurwerk

Voor het opslaan en verkopen van consumentenvuurwerk heeft u meestal toestemming van de gemeente nodig.

• Watervergunning

Verricht u activiteiten in oppervlaktewater of met grondwater? Dan moet u dit melden. Soms moet u een vergunning aanvragen.

• Evenementen en loterijen

Vergunningen voor evenementen en loterijen.