Standplaatsvergunning

Als u vanuit een voertuig of kraam, buiten de weekmarkten om, goederen of diensten wil verkopen of aanbieden, dan heeft u daarvoor een standplaatsvergunning nodig.

Soorten standplaatsen

De gemeente maakt onderscheid tussen:

• Vaste standplaats, voor ambulante handel op een vaste dag in de week.
  • Tijdelijke standplaats, voor ambulante handel op een vaste dag in de week, maar voor een kortere periode.
  • Incidentele standplaats, zoals seizoensstandplaatsen voor de verkoop van oliebollen, kerstbomen of ijs en promotiestandplaatsen voor een commercieel of ideëel doel.

Locaties

De standplaatslocaties zijn:

• Bij het Dingspilhuus in Diever.
  • De Brink in Dwingeloo.
  • Het Lesturgeonplein in Vledder
  • Het Piet Soerplein in Havelte.
  • Het parkeerterrein tegenover de school in Wapserveen (geen elektra).
  • Op de hoek M.A. v Naamen v Eemneslaan en Linthorsthomanlaan in Wilhelminaoord (geen elektra).
  • Op het parkeerterrein bij Rijksweg 41 in Uffelte (geen elektra).

Aanvragen

U kunt een vaste, tijdelijke of incidentele standplaats aanvragen via het formulier aanvragen standplaatsvergunning.

De kosten vindt u in de verordening markt- en standplaatsgelden.

Voorwaarden

In de gemeente Westerveld is een standplaatsenbeleid van toepassing. (PDF 925 KB)

Hierin zijn onder andere regels opgenomen over het maximum aantal vaste standplaatsen, de maximale grootte van de standplaats en seizoensgebonden- en particuliere standplaatsen.