Subsidies en regelingen

Als (startende) ondernemer zijn er verschillende interessante subsidies en regelingen, maar het zoeken hiernaar kost vaak veel tijd en energie.

Daarom vindt u hieronder een overzicht van mogelijke subsidies voor u als ondernemer.

Geld, krediet of een fiscaal voordeel

Subsidies zijn een vorm van stimulerend beleid. Ze zijn er in de vorm van een geldbedrag, krediet of fiscale maatregel. Er zijn vele activiteiten waarvoor ondernemers subsidie kunnen krijgen. De belangrijkste soorten subsidies zijn:

  • scholing en werkgelegenheid;
  • investeren;
  • innoveren;
  • energie en milieu;
  • ondernemen.

Actuele regelingen en subsidies

Subsidies en regelingen kunnen tijdelijk van aard zijn en ook worden er nieuwe subsidies in het leven geroepen. De regelingen en subsidies zijn daarmee een momentopname. Voor actuele regelingen en subsidies verwijzen wij u graag naar:

Financieringsvragen

(Kleine) ondernemers met aantoonbare ondernemerskwaliteiten en een haalbaar ondernemersplan kunnen bij Qredits ondersteuning krijgen in kredietverlening- en coachingsfaciliteiten.

Financieringslink Fink brengt ondernemers die hun financieringsmogelijkheden verkennen in contact met geschikte financiers. Fink maakt het administratieve proces zo eenvoudig en kort mogelijk. U kunt in één keer meerdere financiers benaderen. Fink is een project van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Door aanvragen te vereenvoudigen willen zij de financieringen aan mkb-bedrijven stimuleren.