Gastheerschap

Hoe kunt u als ondernemer het gebied (waaronder de Nationale Parken) en de activiteiten en evenementen benutten, zodat u meer gasten kunt verwelkomen in uw bedrijf?

In de gemeente Westerveld worden meerdere trainingen en bijeenkomsten georganiseerd over gastheerschap.

Cursus gastheerschap Nationale parken/Koloniën van Weldadigheid 2020

Geef uw gasten een onvergetelijke ervaring

Recreanten laten de aanwezigheid van natuur in de omgeving steeds vaker meewegen in de keuze voor hun verblijf. En meer dan ooit is er over gebieden informatie beschikbaar, bijvoorbeeld via apps, routes en kaartjes. Maar het zijn juist de verhalen van mensen, de weetjes die niemand weet, iets bijzonders dat u pas ziet als u erop gewezen wordt, die maken dat u natuur écht beleeft. Door uw gasten te betrekken bij natuur en landschap, bied u ze een unieke natuurbelevenis.

Gastheer van het landschap

Wilt u dat uw gasten de regio optimaal beleven? Meld u dan aan voor de nieuwe cursus Gastheer/Gastvrouw van het Landschap. Als gastheer/gastvouw weet u wat er in uw omgeving te beleven is op het gebied van natuur, landschap en cultuur. U kent de bezienswaardigheden in uw gebied en met name ook de verhalen die daarbij horen. En nog belangrijker: u weet hoe u ze kan doorvertellen aan uw gasten. Tijdens het programma wisselt u ervaringen uit en ontwikkel u alle benodigde vaardigheden.

Een verhaal maakt een ontmoeting mooi

Bij de nieuwe cursus die in november 2020 start, ligt de nadruk op de verhalen in de streek en het vertellen daarvan: storytelling. Een bezoeker zoekt zelf vaak van alles op via websites, sociale media of folders. Als ondernemer kunt u hier wat extra’s aan toevoegen, namelijk het verhaal van het landschap: “Een verhaal maakt een ontmoeting mooi”. De cursus bestaat uit vier modules, die voor al bestaande gastheren ook los te volgen zijn. Het is natuurlijk ook mogelijk om als bestaande gastheer alle modules te volgen. Om als nieuwe deelnemer het predicaat ‘Gastheer van het Landschap’ te krijgen, is het volgen van alle modules een vereiste. Er is altijd een combinatie van een theoretisch gedeelte in de vorm van een workshop, lezing, presentatie en een excursie.

De cursus is onderdeel van het basisprogramma communicatie- en educatie van de Drents-Friese Grensstreek. Dankzij een bijdrage van de provincie Drenthe kunnen we de cursus aanbieden tegen een speciaal tarief van € 200,00. Dat is inclusief koffie/thee, gevelbordje, vlag, certificaat en cursusmap, excursies en afsluitende borrel.

Kijk voor meer informatie op de website: www.ivn.nl/gastheervanhetlandschap