Evenement organiseren

Als u een evenement wilt organiseren heeft u mogelijk een vergunning nodig of u dient het evenement slechts te melden. Dat hangt van verschillende factoren af. Hier wordt dit onderscheid duidelijk uitgelegd en vindt u alle informatie voor het organiseren van uw evenement en waar u daarbij aan moet denken.

 • Evenementenkalender 2024

  Hier vindt u de geplande en aangemelde evenementen voor 2024. Deze kalender geeft een overzicht van alle evenementen die bij de gemeente Westerveld bekend zijn.

  Wilt u een evenement organiseren en heeft u al een datum in gedachten? Kijk dan eerst op deze kalender of er op de bewuste datum geen andere evenementen gepland zijn die mogelijk voor een lagere opkomst of conflicten kunnen zorgen. Ook wordt de kalender gebruikt om een capaciteitsplanning te maken voor de hulpdiensten.

 • Vergunning of melden?

  Leuk, u wilt een evenement gaan organiseren! Daar heeft u (mogelijk) een vergunning voor nodig. Of het volstaat om alleen een melding te doen. Dit hangt af van onder andere de omvang van uw evenement.

 • Evenementen in de natuur

  Elke activiteit kan in meer of mindere mate leiden tot negatieve effecten voor de natuur of diersoorten. In verband met de bescherming van de natuur heeft u mogelijk een ontheffing en/of natuurvergunning nodig.

 • Goed om te weten

  Het kan zijn dat u naast de evenementenvergunning andere zaken nodig heeft.