Wandelroutes

Verschillende wandelroutes in Westerveld.

Route maken met het wandelknooppuntennetwerk

In Westerveld kan iedere wandelaar zijn of haar eigen wandelroute maken met het wandelknooppuntennetwerk. In Westerveld staan heel veel paaltjes met een uniek nummer: ieder paaltje is een knooppunt. Onder het unieke nummer staat met pijlen aangegeven, welke nummerpaaltjes in de buurt staan. De wandelaar bepaalt zelf naar welk volgend paaltje (wandelknoopknooppunt) hij of zij gaat lopen.

Meer informatie én een plattegrond met alle wandelknooppunten in Westerveld staat op de website van Recreatieschap Drenthe. De wandelknooppuntenkaarten zijn ook verkrijgbaar bij de Tourist Info Punten.

Dorpsommetjes

Een dorpsommetje is een korte wandelroute van ongeveer 4 tot 5 kilometer. De route start en eindigt in hetzelfde dorp. In Dwingeloo zijn nu drie dorpsommetjes:

  • MARS – begint en eindigt bij het Tourist Info punt op de Brink.
  • LEDA – start en eindigt in Lhee.
  • URANUS – start en eindigt in Eemster.

In het najaar van 2020 staan deze dorpsommetjes ook in het wandelknooppuntennetwerk

Wandelroutes

Bij de Tourist Info Punten in Diever, Havelte, Frederiksoord en Dwingeloo beginnen meerdere wandelroutes, met verschillende afstanden. De routes zijn met gekleurde bordjes aangegeven en in deze vier Tourist Info Punten zijn wandelkaarten te krijgen.

De Stichting Weldadig Oord heeft ook wandelroutes uitgezet in het gebied rond Frederiksoord en Wilhelminaoord. Meer informatie staat op de website van Weldadigoord.