Ontwerpbestemmingsplan Vledder Noord, partiële herziening zorgvoorziening

Vanaf 14 maart 2019 tot en met 24 april 2019 ter inzage.

Overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht maken burgemeester en wethouders bekend dat met ingang van 14 maart 2019 voor een ieder ter inzage ligt het ontwerpbestemmingsplan “Vledder Noord partiële herziening zorgvoorziening”, met planidentificatie NL.IMRO.1701.513PHZzorgvziening-0002, met bijbehorende toelichting, regels, verbeelding en bijlagen. Het bestemmingsplan is opgesteld om het initiatief van Dorpsbelang Vledder, een plan dat voorziet in de realisatie van 16 zorgappartementen en 16 zorgappartementen voor zelfstandige bewoning, met de mogelijkheid om op basis van behoefte zorg in te kopen, in het bestemmingsplan Vledder Noord, juridisch-planologisch mogelijk te maken. Samengevat past het initiatief op twee onderdelen niet in het geldende bestemmingsplan.
Ten eerste. De 16 appartementen voor zelfstandige bewoning vallen niet onder de term intramurale zorgvoorzieningen. In de regels is dit gecorrigeerd. Dit heeft, gezien de jurisprudentie over zorgwoningen en de bijbehorende bestemming, als consequentie dat de bestemming "Maatschappelijk" is gewijzigd in ‘Gemengd’. Ten tweede de voorgestelde ontsluiting voor gemotoriseerd verkeer aan de zuidzijde van het plangebied. Deze ontsluiting past niet binnen de bestemming 'Verkeer - Fietspaden'.

Ter inzage

In het gemeentehuis gedurende openingstijden.

Digitaal

Het ontwerpbestemmingsplan is te zien op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Zienswijze

Gedurende de terinzagetermijn kan een ieder zijn of haar zienswijze schriftelijk of mondeling kenbaar maken. Een schriftelijke zienswijze stuurt u aan de gemeenteraad van Westerveld, Postbus 50, 7970 AB Havelte. Graag het zaaknummer 238875 vermelden. Voor het maken van een mondelinge zienswijze kan een afspraak worden gemaakt via telefoonnummer 14 0521.

Cluster Ruimtelijke Ordening, telefoonnummer 14 0521.