Verblijfsvergunning

Bent u vreemdeling in Nederland en wilt u een verblijfsvergunning aanvragen? Dan kunt u die aanvragen bij de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND).

Hoe werkt het?

Inschrijven bij de gemeente

U schrijft zich in bij de Basisregistratie Personen (BRP) aan de balie van gemeente. Neem hiervoor een geldig paspoort of een geldige identiteitskaart mee. Maak hiervoor een afspraak.

Rechtmatig verblijf

Kunt u niet aantonen dat uw verblijf rechtmatig is? Dan moet u na uw aanmelding bij de gemeente een afspraak maken met de IND voor het aanvragen van een verblijfsvergunning. U krijgt dan van de gemeente het formulier Bewijs van Bekendmaking (BvB) in de BRP mee. Neem dit formulier mee naar de IND. Zodra de gemeente het formulier terug heeft gekregen van de IND, wordt u ingeschreven in de BRP.

Kosten

De kosten voor een verblijfvergunning zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals de verblijfsduur en het verblijfsdoel. Ga naar www.ind.nl voor een overzicht van de kosten.

Meer informatie

Westerveld valt onder het IND-loket Zwolle aan het adres Zuiderzeelaan 43-51. Op www.rijksoverheid.nl vindt u meer informatie over immigratie.