Mantelzorger

Mantelzorger bent u als u (langdurig) zorgt voor een partner, een familielid, vriend of kennis. Jonge mantelzorger bent u als u thuis zorgen heeft om een zieke, gehandicapte of verslaafde vader, moeder, broer of zus.

Mantelzorgwaardering

De gemeente Westerveld waardeert alle mantelzorgers met de mantelzorgwaardering. Deze jaarlijkse blijk van waardering voor mantelzorgers van inwoners in de gemeente Westerveld is een waardering in natura.

In samenwerking met Welzijn MensenWerk, Contactpunt Mantelzorg Westerveld (CPM) biedt de gemeente een divers aanbod van producten en activiteiten. U kunt als blijk van waardering kiezen uit de categorieën: Verwennerij!, Een gezellig avondje! of erop uit!

U ontvangt de waardering in de vorm van een voucher. De voucher kan elk jaar rondom de maand mei worden aangevraagd, houd hiervoor onze nieuwspagina in de gaten. De vouchers worden vervolgens persoonlijk toegestuurd. Iedereen die een mantelzorger kent of de mantelzorger zelf kan de waardering aanvragen. Het uitgangspunt is dat de mantelzorgwaardering kan worden aangevraagd voor personen die mantelzorg verlenen aan een inwoner van de gemeente Westerveld. Ook als deze mantelzorgers in een andere gemeente wonen.

Verzekering

Voor vrijwilligers en mantelzorgers heeft de gemeente Westerveld een nota opgesteld en een vrijwilligersverzekering afgesloten.