Gratis opleiding en bijscholing

Werknemers en werkzoekenden in Regio Zwolle kunnen zich gratis laten (bij-)scholen. Dit initiatief is ontstaan vanuit de campagne Upgrade Jezelf, onderdeel van Regio Zwolle. Lees hier meer informatie.

Werknemers en werkzoekenden in Regio Zwolle kunnen zich gratis laten (bij-)scholen. Dit initiatief is ontstaan vanuit de campagne Upgrade Jezelf, onderdeel van Regio Zwolle. Vóór de coronacrisis was de scholingsmogelijkheid voor medewerkers vanuit deze campagne al beschikbaar via (potentiële) werkgevers. Werkgevers kunnen voor een onbeperkt aantal medewerkers een aanvraag indienen, de scholingstermijn is verlengd en het opleidingsniveau is niet meer begrenst.

Nieuw is dat individuele inwoners/medewerkers zich rechtstreeks kunnen aanmelden via het onderdeel Groei Vooruit. Of het nu gaat om een cursus digitale vaardigheden of een omscholing tot leraar er is van alles mogelijk. Hans van der Zee uit Dwingeloo heeft van het initiatief Groei Vooruit gebruik gemaakt. Lees ter inspiratie bijvoorbeeld het ervaringsverhaal van Hans.

Aanvragen en voorwaarden

De kosten van (bij-)scholing worden betaald uit het Ontwikkelfonds Regio Zwolle. Aan de financiering van cursussen, trainingen en opleidingen door het Ontwikkelfonds Regio Zwolle zijn voorwaarden verbonden: de aanvrager woont in een van de negentien regiogemeenten van Regio Zwolle en heeft voorafgaand een gesprek met een loopbaancoach van Leren en Werken. De opleiding wordt aangeboden door een erkende opleider en de aanvraag bedraagt maximaal € 5.000,- en wordt voor de start van de scholing ingediend, zie ook www.upgradejezelfregiozwolle.nl