Arbeidsvoorwaarden

Benieuwd naar wat we jou te bieden hebben? Bekijk onze arbeidsvoorwaarden.

Hieronder vind je een overzicht van de arbeidsvoorwaarden die van toepassing zijn op de medewerkers van Westerveld.

Groeien in salaris

Bij je indiensttreding wordt je geplaatst in de bij de functie behorende salarisschaal (functieschaal) of één schaal lager (aanloopschaal). De inschaling van je salaris is afhankelijk van je functie, je kennis en ervaring. We volgen daarbij de Cao gemeenten en het functiewaarderingssysteem van HR21. De functieschalen bestaan uit een minimum (trede 0) en een maximum bedrag (trede 11). Je kunt binnen jouw functie groeien in salaris tot het maximum van de salarisschaal.

Eigen budget voor verlofuren, een fiets of...

Je ontvangt een Individueel keuzebudget (IKB) van 17,05%, dit is opgebouwd uit je vakantiegeld en de 13e maand. Per maand bouw je IKB op bovenop je bruto maandsalaris. Je kunt dit bedrag laten uitbetalen of inzetten voor het financieren van o.a.;

  • Een opleiding;
  • Kopen van verlofuren;
  • De aanschaf van een fiets;
  • Een bedrijfsfitness abonnement;
  • Je vakbondscontributie.

De keuzes voor het IKB maak je in ons digitale portaal Youforce -> Flex benefits. In december wordt elk jaar automatisch het (eventueel resterende) saldo uitbetaald.

Flexibele werkuren en extra verlof sparen of bijkopen

Binnen de gemeente Westerveld is een volledige werkweek 36 uur. Het gemeentehuis is geopend vanaf 07.00 uur. Je werkuren stellen we in overleg vast en zijn daardoor flexibel.

Bij een volledige werkweek heb je recht op 194,4 uur verlof. Jaarlijks is het ook mogelijk om verlofuren bij te kopen door het inzetten van je Individueel Keuzebudget.

Ook kun je verlof Sparen. Dit geeft jou de mogelijkheid om je bovenwettelijke vakantie-uren opzij te zetten voor later. Het spaarverlof is onbeperkt geldig én je bepaalt zelf waarvoor je het spaarverlof opneemt.

Hybride werken

Een goede balans tussen werk en privé vinden we belangrijk en daarom bieden we in veel functies de mogelijkheid om deels thuis te werken. Je maakt hierover afspraken met je leidinggevende. Daarnaast kennen we een “Plaats en onafhankelijk werken” regeling die jou de mogelijkheid biedt om je werkplek thuis ergonomisch in te richten.

Werk je thuis dan heb je ook recht op een thuiswerkvergoeding conform Cao gemeenten á €3,- netto per dag.

Vergoeding voor reiskosten en dienstreizen

Of je nu reist met de auto of de fiets dat maakt voor ons niet uit. Ook het aantal kilometers maakt geen verschil. We bieden je namelijk een reiskosten vergoeding á €0,23.

Heb je een training op een externe locatie of moet je voor je functie op werkbezoek dan kun je gebruikmaken van één van onze elektrische auto’s die je gemakkelijk online kunt reserveren. Is dit niet mogelijk en moet je met je eigen auto? Dan kun je deze kilometers declareren als dienstreis tegen een vergoeding van €0,31 per kilometer.

Jezelf blijven ontwikkelen en uitdagen

Jezelf blijven ontwikkelen en uitdagen vinden we belangrijk en daarom bieden we je toegang tot ons eigen leerplatform “leerveld”. Hier kun je meer dan 1000 trainingen, opleidingen (betaald en onbetaald) volgen. Ook bieden zij toegang tot artikelen, e-learnings en video’s. Wil je jezelf ontwikkelen en daarvoor een opleiding volgen dan kun je deze aanvragen via leerveld. Daarnaast zijn we aangesloten bij de Talentenregio die ook op het gebied van ontwikkeling veel aanbieden.

Korting en andere extra's vanuit de zorgverzekering

De gemeente Westerveld heeft collectieve zorgverzekeringscontracten met IZA, CZ en Menzis. Sluit je een zorgverzekering af bij één van deze 3 dan ontvang korting en andere extra’s vanuit de verzekeraar.

Ook ontvang je vanuit de gemeente Westerveld een werkgeversbijdrage, ongeacht bij welke zorgverzekeraar je bent aangesloten. Deze bijdrage bedraagt €168,- ongeacht de omvang van je dienstverband bij een salaris in schaal 7 of hoger.

Verzekerd van een goed pensioen

Tegen een zo’n laag mogelijke premie ben je verzekerd van een goed pensioen bij het algemeen Burgerlijk Pensioenfonds (ABP). Wil je alvast meer weten, check dan de website voor de voorwaarden.

Bijverzekeren tegen arbeidsongeschiktheid

Je kunt je bijverzekeren tegen de (financiële) gevolgen van arbeidsongeschiktheid. Dit gaat om een vrijwillige aanvullende verzekering van Loyalis. De premie word ingehouden op jouw bruto salaris. Sluit je een arbeidsongeschiktheidsverzekering af van krijg je een tegemoetkoming in de kosten van maximaal €10,- per maand vanuit de Cao gemeenten.

Work hard, play hard!

Zonder plezier in je werk én met je collega’s is het lang zo leuk niet. We hebben een actieve personeelsvereniging die met regelmaat uitjes aanbieden voor jou én je partner. Daarnaast hebben we ook een actieve feestcommissie die ieder jaar zorgdraagt voor de Paasbrunch, het Sinterklaasfeest én het nieuwjaarsontbijt.  Ook organiseren we ieder jaar een sportdag in september die we afsluiten met een BBQ en in de zomer een 0.0 zomerborrel op het gemeentehuis.

Integriteit staat bij ons hoog in het vaandel 

Integer gedrag heeft alles met jezelf te maken, met je eigen verantwoordelijkheid. Belangrijk is dat je over de gemaakte keuzes verantwoording kunt afleggen. We hebben een integriteitsbeleid en gedragscode ontwikkeld die houvast biedt bij het naleven van de normen en waarden omtrent het integer handelen. Ook leg je de ambtseed/-belofte af en dien je sommige nevenactiviteiten te melden.