Geef jouw held een Heldenspeld!

In onze gemeente hebben we vele, soms onzichtbare, helden. Mensen die iets goeds doen voor een ander of hun omgeving. Ook levert iemand soms een bijzondere prestatie of zet zich in als vrijwilliger.

Hoe klein of groot deze actie of inzet ook lijkt: elke held verdient waardering. Ken jij zo’n held? Laat dan jouw waardering zien door een Heldenspeld van Westerveld aan te vragen.

Blijk van waardering

Vrijwilligers zijn onmisbaar en noaberschap is haast vanzelfsprekend in onze gemeente. Al deze inzet draagt bij aan sociale verbinding in wijken, buurten en dorpen. Terecht ook dat vrijwilligers ‘het cement’ van de samenleving worden genoemd. Iedereen die actief is als vrijwilliger bij zijn vereniging of iets goeds heeft gedaan voor zijn omgeving, kan in aanmerking komen voor de Heldenspeld. Van buren initiatieven, bijzondere prestatie tot kleine of grote vrijwilligersacties. Elke held verdient een speld.

“Een Heldenspeld is bedoeld voor iedereen die Westerveld bijzonder maakt door wat hij of zij doet.”

Wethouder Jacob Boonstra: “Met de Heldenspeld tonen wij als gemeente een blijk van waardering naar vrijwilligers en inwoners die zich belangeloos inzetten voor de samenleving. Daarnaast kan het ingezet worden om te laten zien dat wij trots zijn op de prestatie van onze inwoners. Daarom introduceert de gemeente Westerveld samen met Welzijn MensenWerk de Heldenspeld. Een Heldenspeld is bedoeld voor iedereen die Westerveld bijzonder maakt door wat hij of zij doet. Met de Heldenspeld zetten we inwoners en vrijwilligers in het zonnetje en geven we erkenning voor hun inzet en prestaties.”

Voorbeelden van heldendaden
Er zijn diverse voorbeelden te bedenken waarvoor je een iemand kunt aandragen die een Heldenspeld verdient. Bijvoorbeeld jongeren die een activiteit hebben georganiseerd voor anderen, een vrijwilliger die al jaren actief is bij de lokale muziekvereniging, een inwoner die een bijzondere prestatie heeft verricht of een mantelzorger die zich al jaren ontfermt over zijn buur.

Zo vraag je de Heldenspeld aan

Iedereen kan een Heldenspeld aanvragen voor iemand anders, mits jouw held woont in Westerveld. Het aanvragen van een Heldenspeld gaat gemakkelijk en kan het hele jaar door. Op de website westerveldvoorelkaar.nl staat meer informatie en het aanvraagformulier. De aanvrager kan daarop aangeven wie de speld verdient en waarom deze persoon een held is.

Heldengalerij

Op de website van Westerveldvoorelkaar vindt u ook een Heldengalerij waar alle Helden met een foto en een toelichting worden geplaatst.