Cultuur op school

De gemeente Westerveld vindt het belangrijk om te investeren in jongeren en jeugd. Hier vindt u meer informatie over cultuur op scholen in de gemeente.

In de gemeente Westerveld

CultuurKlik is de spin in het culturele web van de gemeente Westerveld. Voor de basisscholen organiseren en coördineren we het Cultuurmenu Westerveld, muzieklessen voor alle groepen en activiteiten van Muziekakkoord Drenthe voor Méér Muziek in de Klas. Voor het voortgezet onderwijs Stad & Esch Diever organiseren en verzorgen we diverse workshops en de Cultuurweek ‘Theater on Tour’.

We organiseren ook culturele activiteiten voor inwoners. Dat doen we in samenwerking met de gemeente, Jongerenwerk, Stichting Welzijn Mensenwerk, Bibliotheek, musea, erfgoedlocaties, ontmoetingsplaatsen en culturele ondernemers. We ondersteunen culturele ondernemers en verbinden die aan nieuwe projecten. 
Aanspreekpunt voor CultuurKlik in de gemeente Westerveld is Maarten Gal, adviseur cultuureducatie. U kunt contact opnemen met Maarten Gal per e-mail via maartengal@cultuurklik.nl of telefonisch via06-53154802. Bekijk ook de website van CultuurKlik

Cultuurmenu Westerveld

Alle basisscholen in de gemeente Westerveld doen mee aan Cultuurmenu Westerveld. Zo hebben alle kinderen in de gemeente de kans om hun creatieve talenten te verkennen en te ontwikkelen. Ze volgen tijdens hun schoolperiode lessen dans, muziek, theater, beeldend, media, urban arts, erfgoed en literatuur. Ze krijgen les van kunstvakdocenten, zien theatervoorstellingen en bezoeken erfgoedlocaties in combinatie met workshops. Daarnaast volgen leerkrachten trainingen om beter te worden in het geven van kunstvakken. De stuurgroep stelt jaarlijks het programma samen. In deze stuurgroep werkt CultuurKlik samen met de intern cultuur coördinatoren van de scholen, Stichting Kunst en Cultuur, Bibliotheek en culturele partners in Westerveld.

Podiumplan

Kunst & Cultuur (K&C) organiseert voor gemeente Westerveld onder andere het podiumplan. Het plan waarbij elke basisschoolleerling elk jaar een voorstelling krijgt te zien. Daarnaast adviseert Kunst en Cultuur cultuurmakers in het zoeken en vinden van fondsen. Meer informatie leest u op de website van Kunst & Cultuur.