Lokale initiatieven

Via de media krijgen wij dagelijks het heftige nieuws binnen over de situatie in Oekraïne. Veel initiatieven zijn al opgestart om de mensen uit Oekraïne te helpen.

Wilt u ook graag iets betekenen? Via verschillende organisaties kunt u de mensen uit Oekraïne steunen. Meer informatie leest u op deze pagina. Bekijk ook de veelgestelde vragen.

Lokale initiatieven

Een aantal organisaties in de gemeente Westerveld is bezig met het opzetten van activiteiten, het creëren van een ontmoetingsplek en willen daarnaast ook gastgezinnen gaan ondersteunen. Zo ook Frederiksoord voor Oekraine. Wilt u Frederiksoord voor Oekraine meehelpen? Of heeft u ideeën? Dan kunt u mailen naar frederiksoordvooroekraine@gmail.com.

De Brug-Es kerk in Dwingeloo en De Kruiskerk in Diever stellen ruimtes beschikbaar om zo overdag een ontmoetingsplek/uitvalsbasis te creëren voor Oekraïense burgers die hier worden gehuisvest. Dit doen zij vanuit de gedachte dat het fijn moet zijn elkaar daar als vluchtelingen te ontmoeten, je eigen taal te kunnen spreken, maar ook als basisvoorziening (taalles, tijdsbesteding). Dit doen zij in samenwerking met alle kerken van Westerveld. Wilt u een bijdrage leveren? Meld u dan aan als vrijwilliger via oekrainehulp@gmail.com o.v.v. uw naam, uw adres, uw telefoonnummer, welke locatie uw voorkeur heeft om te helpen (Diever of Dwingeloo) en waaraan u een bijdrage zou willen leveren. Denk hierbij aan de volgende onderwerpen: wegwijs in Nederland (les), vervoer/ hand en spandiensten, jeugdactiviteiten, ondersteuning bij activiteiten of gastheer/-vrouw.

QR-code Kruiskerk Oekraine hulp

Voor het laatste nieuws over acties in de provincie Drenthe kunt u terecht op de website van RTV Drenthe of Dagblad van het Noorden. Hier kunt u lezen welke lokale initiatieven er zijn opgestart en waar u eventueel een bijdrage aan kunt leveren.

U kunt hulp aanbieden via een aantal instanties

De inzet van vrijwilligers is hard nodig om vluchtelingen te helpen hun weg te vinden in Nederland. Daarnaast is er behoefte aan diverse goederen en spullen. Meer informatie kunt u vinden kunt u vinden op:

Wilt u zelf iets ondernemen, dan horen wij dit graag. Stuur een e-mail naar info@gemeentewesterveld.nl of bel met 14 0521.

Giro 555

Via Giro 555 kunt u met een donatie bijdragen aan medische zorg, eten, onderdak en psychosociale hulp. Het Rode Kruis is één van de samenwerkende hulporganisaties achter Giro 555.

Websites voor meer informatie