Uitblinkers

Met uitblinken richten we ons op het verbeteren en verduurzamen van vakantieparken in de gemeente.

Sinds 1 januari 2023 is de focus van Vitale Vakantieparken veranderd van het Recreatie Excellentie Programma (REX).

Wat houdt het programma in? 

Niet langer richten we ons alleen op topparken die nog verder willen excelleren. Nu gaan we het middensegment helpen zich kwalitatief te verbeteren met de aanpak Uitblinken. De ondernemers worden geholpen met het maken en realiseren van verbeterplannen. Een deskundige ondernemersadviseur neemt graag uw toekomstplannen met u door. Samen wordt er bekeken of uw plannen nog sterker en kansvoller gemaakt kunnen worden. Uiteraard gaat het hier om maatwerk. Heeft u veel ideeën en ambities, maar nog geen concreet plan? Of heeft u een plan en wilt u het plan sterker/duurzamer/ onderscheidender te maken of heeft u een plan klaar liggen maar nog specifieke vragen? Meld u zich dan aan! Aanmelden kan als u ondernemer bent met een grote of kleinere camping (vanaf 40 plaatsen), met een (potentieel) exploitatiegebonden bungalowpark of met vakantiepark met mixvormen van camping, verhuuraccommodatie, recreatiewoningen en andere recreatievormen.

Meedoen?

Om deel te nemen aan het Uitblinkerstraject betaalt u eenmalig een eigen bijdrage van € 1.500,- Voldoen uw plannen aan alle voorwaarden van het Uitblinkers-traject, dan kunt u gebruik maken van de Uitblinkersbijdrage. Die moet uiterlijk eind 2024 geïnvesteerd worden en kan worden verstrekt voor fysieke investeringen die voortkomen uit de gemaakte plannen. De bijdrage varieert van minimaal € 10.000 euro tot maximaal € 25.000 euro waarbij de verdeling van 2/3 ondernemersinvesteringen tegen 1/3 uitblinkbijdrage van toepassing is.

U kunt zich aanmelden en meer lezen over het uitblinken via Drentse Uitblinkers op de website van Vitale Vakantieparken Drenthe.