Gehandicaptenparkeerplaats aanvragen

Bent u gehandicapt en heeft u een auto die u niet op eigen terrein kunt parkeren? Dan kunt u een gehandicaptenparkeerplaats aanvragen in de buurt van uw huis. Alleen u mag dan uw auto daar neerzetten. Bij de parkeerplaats plaatst de gemeente het bord ‘gehandicaptenparkeerplaats’ met hierop het kenteken van uw auto.

Aanvraag

U kun een aanvraag indienen via het aanvraagformulier gehandicaptenparkeerplaats (PDF – 40 kB). Het ingevulde formulier verstuurt u naar info@gemeentewesterveld.nl of naar Gemeente Westerveld, Antwoordnummer 11041, 7980 VB Diever.

Om in aanmerking te komen voor de parkeerplaats, moet u in het bezit zijn van een geldige Europese gehandicaptenparkeerkaart. Ook moeten de beschikbare parkeerplaatsen dusdanig regelmatig bezet zijn dat parkeren in de directe omgeving van uw woning of bestemming vaak niet mogelijk is.

Wijzigingen doorgeven

Heeft u een nieuw kenteken of gaat u verhuizen? Geef dit zo snel mogelijk door. Vul het wijzigingsformulier gehandicaptenparkeerplaats (PDF – 28 kB) in en verstuur deze ondertekend, samen met de gevraagde bewijsstukken, naar de gemeente.

Meer informatie