Ontmoeting en informatie

Op deze pagina vindt u meer informatie over de plekken in de gemeente waar mensen met (beginnende) dementie en hun naasten elkaar kunnen ontmoeten en verwijzen we u naar websites met meer informatie.

In de gemeente Westerveld zijn verschillende plekken om elkaar te ontmoeten als het gaat om dementie. We verwijzen u graag naar websites met meer informatie over dementie. 

Ontmoetingsplekken

Alzheimertrefpunt 

Het Alzheimer Trefpunt Westerveld is een plek voor mensen met dementie en hun naasten. Tijdens informele bijeenkomsten krijgt u informatie over dementie, kunt u ideeën en ervaringen uitwisselen en kunt u op zoek naar de juiste steun of hulp. Het Trefpunt biedt gezelligheid, lezingen, gastsprekers, muziek (soms live) en verrassende ontmoetingen. Voel u welkom en neem vooral iemand mee! Dat mag uw geliefde zijn, maar ook een vriend, buurvrouw of familielid. Het Alzheimer Trefpunt Westerveld is een samenwerking tussen vrijwilligers, medewerkers van de Noorderboog, ZZWD, Icare, Frederikshuis en Welzijn MensenWerk.

Wilt u een bijeenkomst bijwonen of meer informatie? Neem dan contact op via atwesterveld@alzheimervrijwilligers.nl

Odensehuis Havelte

Inloophuis voor mensen met geheugenproblematiek en hun naasten.

Odensehuis Havelte, Veldkamp 77 (ingang Molenweg), 7971 BX Havelte
Openingstijden: dinsdag en vrijdag van 10.00 - 16.00 uur
Website:  www.odensehuismeppelwesterveld.nlemail adres: Info@odensehuismeppelwesterveld.nl
Coördinator: Marja Meppelink, Telefoon 06 57 91 93 90

Dementheek

De Dementheek is een plek waar u terecht kunt voor informatie of een praatje. Er zijn ook spullen van vroeger beschikbaar om herinneringen op te halen bij iemand met dementie. De Dementheek is te vinden op de volgende plekken:

  • Woonzorgcentrum De Menning,  Linthorst Homanstraat 1 in Wilhelminaoord. Telefoon:  0521 - 527 000
  • Woonzorgcentrum Reestoord, Zuiderlaan 134 in Meppel. Telefoon: 0522 - 498 600
Informatie

Meer informatie vindt u op de volgende websites: